Mitől lesz egy nő nőies vagy nőietlen?
A nőies inkább hagyományos gondolkodású szerintem, a nőietlen meg inkább modern gondolkodású.
Bár szerintem mindenki hajlik ide is oda is kicsit, így nem létezik kimondottan egyik típus sem.
Pl egy karrierista is lehet gondoskodó feleség otthon.
Nekem nőietlen egy olyan nő, aki úgy viselkedik, mint egy tahó férfi. Értem ezalatt azt, hogy folyamatosan káromkodik, ordibálva beszél, feltűnősködik, túlságosan nyomulós, erőszakosan rámászik a férfiakra, nem tud viselkedni társaságban, bulikban alja részegre issza magát, stb.
A nőies meg elegáns, tudja hol a határ.
Ízléses, ápolt, mindig rugalmasan az alkalomhoz illő küllem. Kellemes kisugárzás, jó kedély, intelligencia. Nyitottság a külvilág felé, - amelyet most jó, és szó szerinti értelemben kell értelmezni. A női szerep, illetve a női szereppel visszaélés közötti különbség ismerete. Figyelmesség. Naprakész, kiegyensúlyozott önértékelés. Határozott, tapintatos őszinteség.
A nőietlen nyilván ezek ellentéteiből állítható össze.
4 Nőnek születtél? akkor tudnod kell, hogy mi helyes, és mi helytelen. Ne másokat nézz, hanem magadat.
Durva, érzéketlen, erőszakos, hisztérikus emberek sem nőben, sem férfiben nem jók és taszítják a nyugodt, kiegyensúlyozott, békés embereket.
Most miért kell lepontozni ? Sok nő manapság “felhúzza a nadrágot” férfi dolgokat csinál, mert ezt diktálja a tempó, régebben a nők jobban meg tudtak maradni nőnek, a nőies dolgaikkal foglalkozni.
Szerintem ennek is lehet köze ahhoz, hogy valaki nem tud már annyira nőies típus lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!