Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mindent abbahagyok, nincs...

Mindent abbahagyok, nincs kitartásom. Van visszaút?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Eléggé padlón vagyok, mert mostanra be kellett látnom, hogy komoly jellemhibáim vannak. Egyrészt minden abbahagyok, félbehagyok (főiskola, nyelvtanulás, jogsi), másrészt gyakran elodázom a problémák megoldását (hitel ügyintézés, egészségügyi dolgok). Tudnátok javasolni valamit? 1,5 évig jártam pszichológushoz, de vele inkább a családi ügyeken dolgoztunk. Van saját tapasztalatotok? Meg lehet változni, lehet ünmagunkból erősebb, kitartóbb embert faragni? Hogyan? Előre is köszönöm!

2020. jún. 29. 10:21
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én olyan vagyok, akit leírtál, ráadásul szerintem tisztességesen indítottak el az életben, normális értékrenddel, talpraesetten, kitaníttatva, rugdosva, hogy a céljaimért igenis küzdjek meg. Még ha akkor még nem is tudtam, hogy az a célom, amiért rugdosnak... A kitartásom azért nekem sem rendhagyó. Amint elmúlik a lelkesedés, a kitartás is megcsappan. Erről az oldalról talán könnyen beszélek, a baráti társaságunk viszont hatalmas és nagyon sokféle embert látok bennük, rengeteg háttérből. Én azt látom, hogy ahol megvan a "minta családmodell", ott is nagyon kevesen jöttek el otthonról normális értékrenddel. A srác diplomás szülőkkel nőtt fel, szintén diplomás, jó munkahelye van, baromi ügyes, de soha nincs egy fillére sem, hitelt hitelre halmoz, pénzügyi analfabéta és még meg is magyarázza.

A csaj otthagyta az egyetemet, amit a családja finanszírozott neki, mert utálta, inkább elment dolgozni, ma meg mindenki más k***a anyját, amiért mindenkinek jobban megy, mint neki. És akkor van a másik oldal is, aki egyedülálló, idős anyukával nőtt fel. Már fiatalon dolgoznia kellett, mert egy nyugdíjból nem tudtak megélni. Meló mellett végig nyomta az egyetemet, a saját lábára állt, elköltözött, még egy sulit végig nyomott és ma baromi jó élete van. Egészséges önértékeléssel rendelkező harmincas. Olyan is van, akit a tartósan beteg, akkor még alkoholista apukája "nevelt" és ma már állandó ápolásra szorul. Az a cél lebegett a szeme előtt, hogy kitörjön onnan, ő sose éljen ilyen mély szegénységben. Hitelből ment tanulni, végig küzdötte a sulit, ma dolgozik és eltartja az apukáját is. Nem olyan értelemben rugdosták, mint engem... Mindig leakarták törni a szarvait, éreztették vele, hogy ő egy rakás sz*r.

Szóval van ilyen és olyan példa is, de ha akarsz, akkor ki tudsz törni abból, amit otthon beléd neveltek. Könnyű semmiképpen nem lesz, de tehetsz érte.

2020. jún. 29. 12:57
 12/12 A kérdező kommentje:
11-es, nagyon köszönöm!
2020. jún. 29. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!