Rossz ember vagyok, amiért én nem sírtam?
Osztálytársam, aki egyben a közeli barátom volt meghalt egy balesetben 1 hónapja. Nemrég az iskolába vissza kellett menjek a bizonyítványomért és pár osztálytárs sírt miatta, volt aki akkor tudta meg. Én átvettem a bizonyítványt, elköszöntem, indultam volna, de kiabálni kezdtek velem, hogy mekkora szar alak vagyok.Még az osztályfőnök is csúnyán nézett rám, pedig nem csináltam semmit. Aznap a messenger csoportban is szidtak és aláztak. Egyébként jóban vagyok szinte mindenkivel az osztályban, de a legjobb barátaim is rossz embernek neveztek, pedig nem voltam illetlen. Annyi a bűnöm, hogy nem sírtam velük, illetve hogy nem írtam a családnak interneten üzenetet.
Emiatt tényleg rossz ember vagyok? Mit csináltam rosszul?
Ha valóban csak ennyi történt, nem vagy rossz ember.
Azonban ha hidegen hagyott a barátod halála, akkor igen az vagy. Nem is látszott rajtad hogy fáj az elvesztése?
Irni illett volna.
Amugy meg nem mindenki gyàszol vagy szomoru ugy hogy màsra kösse mint vmi külcsint hogy jaj de kivagyok.
Az igazi bànat nem is ilyen amugy de mindegy hogy eget verö bögés meg jajgatas.
Mindenki máshogy dolgozza fel a gyászt, semmi probléma nincs a reakcióddal. Azt neked kell tudnod, hogy legbelül tényleg sajnálod-e, ami történt, de ez úgy gondolom, hogy nem tartozik senki másra.
Az osztálytársaid valószínűleg még nem érettek annyira, hogy megtartsák maguknak a gondolataikat, éppen ezért én azt javaslom, hogy ne foglalkozz velük és ne válaszolj a támadó üzeneteikre, idővel majd elsimulnak a kedélyek.
A részvétnyilvánítás ugyanez a téma. Ha szeretnél, akkor nyilváníts részvétet, ha ódzkodsz tőle, akkor nem muszáj. Nekem volt egy kollégám, aki tragikus körülmények között hunyt el, de amennyire én tudom a cégtől senki nem nyilvánított részvétet a családtagoknak, legalábbis publikusan én nem láttam, helyette maga a cég vezetése tett közzé egy rövid üzenetet a saját oldalán.
Azért a szüleiddel és az igazgatóval mindenképp beszélj, mert ha tanár jelenlétében ezt tették, akkor annak maradjon nyoma.
Mert ez undorító. Csak azért, mert nem bőgsz, még nem kell bántani. De az büntetendő amit veled tettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!