Miért van az, hogy egyes emberek akkor is állnak a buszon, megállóban stb. amikor van egy csomó üres hely?
Számos oka lehet:
- csak egy-két megállót utaznak, amiért "nem éri meg" leülni majd felállni (inkább idősebb korosztályra jellemző)
- egyetlen ember mellé sem ülnének le szívesen, aki mellett még maradt szabad hely
- ha a végállomáson száll fel és olyan állomáson szállna le, ahol tudja, hogy általában heringparti van és nehéz kikászálódni az ajtóhoz, akkor inkább állva marad
- nincs jegye/bérlete és futnia kell, ha esetleg jön az ellenőr
- egész nap ült a melóban és jól esik kicsit állni/esetleg alapból nem szeret valaki ülni...
mert nem akarok leülni? Egész nap ülök a melóhelyemen, jó állni egy picit.
Amúgy meg, had döntsem már el én, hogy leülök e vagy sem.
Ezeket az érveket meg tudom érteni (pl. 2 megállóra nem ül le, mert utána nem tud elvergődni az ajtóig), de én vidéken élek, a hosszú buszon volt kb. 5 ember, tehát nem kell valaki mellé ülni, könnyű leszállni.
Mindig vékony emberek csinálják ezt, ezért tippeltem arra, hogy rettegnek a meghízástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!