Az idősebb korosztály (50-év körüliek) miért tartják ilyesztőnek a legbénább horrofilmeket is?
Anyám 54 éves lesz nemsokára. Én 16 múltam. meglátta, hogy Hitchcock Madarak című filmjét nézem. Ha nem mondja, hogy ez horror észre sem venném.
Az teljesen más dolog, hogy nem engedi nekem (nem is értem, hogy miért) de, hogy azt mondja nekem, hogy ez borzalmas és neki kisebb traumát okozott, amikor 20 évesen végignézte.. Hááát. elsőre azt hittem viccel, kajak nevettem is elsőre, azt hittem, hogy kifigurázza. Aztán leesett, hogy háát bszki teljesen komolyan gondolja.
Aztán találkoztam anyám egyik gyerekkori barátnőjével, amikor átjött hozzánk valamiért. Kérdezte tőlem, hogy milyen filmeket szeretek. Én mondtam, hogy hát mindenfélét. Pár napja a madarak-at néztem. erre meg azt mondta, hogy Úúúriten te végig bírod nézni??? Én: hát.. igen?!
Most komolyan? ellepik a madarak a házat. na és? Több galamb ül a felső vezetéken, mint amennyi a filmben volt. Aki ezt horronak soroltatta be, azzal erősen gondok voltak szerintem...
A mostani "horror"ban is csak a jumpscare az ijesztő. SEMMI MÁS NEM!!! És ezt nem csak én gondolom így. a korosztályomban egyedül egy srác van úgy a 100 ból aki retteg. De csak a jumpscare-től.
Amúgy amikor először vetítették az Apácát, a mozi tele volt tizen-huszon évesekkel. Mint egy vígjáték úgy röhögött mindenki a filmes bakikon. A madarak meg inkább unalmas vol, mint élvezhető film.
Én 68 éves vagyok, nagyjából 40 éve van színes tévém és nem fosom össze magam a "Madarak"-tól. Nagyjából 50 éve és mostanában láttam, engem már egyenesen untatott.
Ne vonj le messzemenő következtetéseket az 50+-ról abból, hogy a rettegő anyád és a hasonló barátnője egy ilyen harmatgyenge filmtől kifekszik.
Szeretem az idegfeszítően izgalmas filmeket, de csak azokat, amiknek történetük is van, nem csak a rémisztgetés a cél.
Tudod, pucika, nem jatszottak gyilkolos szamitogepes jatekokat, mikor felnottek, nem nyitottak meg lefejezos videokat. Azon kivul fingod nincs a kozegrol, amiben ok nottek fel.
Hidd el, sokkal tobb mindentol keszulnel ki te, ha egy kis idoutazast kene tenned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!