Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ennyire rossz az emberek...

Miért ennyire rossz az emberek hozzáállása a koronavírus helyzethez?

Figyelt kérdés

Megjelent ez a járvány. Hatalmas pusztításokat végzett. Rengeteg ember halt meg, vagy élt át borzalmas kínokat. Teljesen jogosak voltak a leállások, a kijárási korlátozás. Magyarországon viszont valamiért visszataszítóan reagálták ezt le az emberek. Mindenki sírt, hogy nem lehetett járni kocsmázni, moziba, szórakozóhelyekre. Verték az asztalt, hogy nem járhatnak bevásárolni 3 után. Miközben tömegek lebegtek élet és halál között a lélegeztetőgépeken, ők azon rinyáltak, hogy nem mehetnek fogorvoshoz, meg háziorvoshoz egy szimpla hasmenéssel. Komolyan az embereknek a saját nyamvadt lyukas foguk többet ér mint többszázezer ember élete?

Mondják, hogy az öregekre veszélyes a kornavírus. Ez egyrészt nem igaz, mert mindenkire veszélyes. Másrészt, ha ők is többet érdemelnek ennél. Az idősek építették fel az országot. Végigdolgozták az életüket, családokat, otthonokat építettek. Ők még egy normális generáció voltak. Gondolkodtak a világról, értékeket teremtettek. Nem úgy mint a mai generáció. Nekik még nem abból állt az életük, hogy bulikázgassanak, nem az volt az egyetlen létértelmük, hogy megnézzék moziba az összes értelmetlen Marvel filmet, és nem a fogyasztás volt az egyetlen inger ami érte őket.

És most hogy végre nyugodtan pihenve élvezhetnék öreg napjaikat, a társadalom képes végignézni, ahogy bedarálja őket a koronavírus, mert manapság mindennek az értékmérője féktelen szex, és fogyasztás lett. Ez mindent felülírt, és az önzőség mindennél fontosabb lett.

A kérdésem annyi lenne, hogy miért van ez? Hogy jutottunk el idáig? Miért ennyire empátiahiányosak az emberek?

Őseink a háborúban harcoltak, mi meg nem bírunk ki pár évet bezárkózva a lakásunkba. És rákényszerítik a kormányokat, hogy feloldják a korlátozásokat, mert egyszerűen nem bírnak bulikázás, meg mászkálás nélkül meglenni. Most már úgy viselkednek mintha az egész meg sem történt volna. Mindenki megy ide-oda. Pedig a vírus itt van, és óriási pusztításokat fog még végezni. Félek, akkor már késő lesz észbe kapni. Az emberiség kipusztíthatja sagát magát a szórakozás, a fogyasztás, és az önzőség oltárán.

Én egy rendkívül érző, és empatikus ember vagyok. Ha kell akár soha többet nem mozdulnék ki a lakásomból, ha csak ezen múlna hogy minél kevesebb áldozata legyen a koronavírusnak. Miért nem tud így gondolkodni a világ? Minden változik, teljesen más világ és életmód van kialakulóban, és attól félek, hogy ha nem fogunk tudni ehhez alkalmazkodni, annak beláthatatlan következményei lesznek. Márpedig úgy tűnik, hogy nem tudunk, meg a korlátozások feloldásával ugyanúgy viselkednek az emberek mint előtte.

2020. jún. 22. 23:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy nagyon jó barátnőm és egy munkatársam is közvetlenül ismer olyat, aki elkapta és bele is halt. Nem ugyanőt ismerik mindketten. ;)

Ennek ellenére a gazdaságot mindenképp újra kellett már indítani, mert rengeteg élet menne tönkre a válságban. Rosszabb esetben anyagilag csőd, jobb esetben csak az álmáról kell letennie, amiért küzdött.

Én pl pályakezdő vagyok, a jelenlegi munkáltatóm átvert kvázi, lényegében nem az a pozícióm, mint amire felvett. Viszont nincs hova beadni. Szabályosan nincs hova beadni jelenleg.

Egyébként a válság mélyülésével többen lesznek öngyilkosok, növekszik az agresszió, romlik a közbiztonság.

Az emberek lelkiállapotának a bezártság se tesz jót.

Pláne, hogy a többség ráadásul lusta és semmi érdeklődési köre, hobbija így annyira se tudja lekötni magát otthon, mint amennyire azért elvárható lenne.

2020. jún. 23. 09:24
 12/17 anonim ***** válasza:
78%

Magyarországon semmi nem volt ez a vírus, mivel itt az átlagéletkor alapból nem olyan magas, hogy sok veszelyztetett korú legyen, előbb meghalunk tüdőrákban, infarktusban, vagy májzsugorban.

Csomó súlyos egyéb betegségben szenvedőt kirúgtak a kórházakból amiatt a pár koronás miatt.

A gazdaság meghalt, rengetegen munkanélküliek lettel, elveszítették a megélhetésüket a hisztériakeltés miatt.

Szerintem semmi korlátozás nem kellett volna. Azért mert van pár ember, aki veszelyztetett, miért kellett az egész világnak szívnia? Maradt volna otthon akkor az idős meg az asztmás, a többiek meg élhették volna tovább az életüket. Most a gazdaság romokban, csomó ember munka nélkül, csomó beteg ellátatlanul, koronavírusos meg alig van.

2020. jún. 23. 11:36
 13/17 anonim ***** válasza:
84%
És ha te ebből csak annyit látsz, hogy nyígtak az emberek, mert nem lehet kocsmázni, akkor iszonyat szűklátókürű vagy. Azért nyígtak, mert elveszítették a munkájukat, és nem találnak másikat, kidobták a félhalott hozzátartozóikat a kórházakból, digitális oktatás néven nekik kellett tanítaniuk, érettségire felkészíteniük a gyerekeiket, könyvtár nélkül kellett szakdolgozatot írniuk, és mindezt persze egyedül megoldva, mert ne találkozz senkivel. Teljesen ellehetetlenítették az életüket egy olyan vírus miatt, ami szinte kizárólag egy jól behatárolható csoportot érintett. A gazdaság akkora pofont kapott, hogy évekbe fog keülni, hogy talpraálljon. Mindezt kb. a nagy semmiért.
2020. jún. 23. 11:49
 14/17 anonim ***** válasza:
77%
Pont az öregek lázadoztak legjobban a korlátozások ellen, nem a fiatalok. Ha akarnak, akkor továbbra is lehetnek önkentes karanténban, csak nem akarnak.
2020. jún. 23. 11:50
 15/17 anonim ***** válasza:
73%

"mi meg nem bírunk ki pár évet bezárkózva a lakásunkba"

Én pár napot sem bírok, és nem is bírtam, épp ezért mentem minednhova. És engem rohadtul nem érdekelt, hogy esetleg elkaptam a vírust és ezzel megfertőztem mást is. Ez van.

2020. jún. 23. 13:51
 16/17 anonim ***** válasza:
81%
1-es vagyok, na hová tűnt a kedves kérdező?! Vagy ma reggel bemondták a Tényekben, hogy aki a Soros által pénzelt gyakorikerdesek.hu-n nekiáll perlekedni a bukott, rémhírterjesztő, hazaáruló Karácsonyistákkal, az elkapja a gyalázatos Svédországba migránsok által behurcolt maláriás koronavírust?!
2020. jún. 23. 14:08
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Én egy vegyi gyárban dolgozom. Az elmúlt hónapokban megfordult az egy csomó külföldi és kivitelező. Nekem kellene tudni első kézből, ha a cégen belül lett volna koronavírusos. Hát egy sem volt. Hihetetlen, hogy több ezer emberen tünetmentesen átment... Ha nem lenne a média, fel sem tűnt volna, hogy vírus van. Ennyit erről...
2020. júl. 3. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!