Ha egy parkban találsz egy pénzzel teli pénztárcát a földön és a pénztárcában benne vannak az igazolványai is a tulajdonosának, akkor mit csinálsz vele?
- Kiveszed belőle a pénzt, elrakod magadnak és visszarakod a helyére a tárcát.
- Otthagyod és nem foglalkozol vele.
- Visszaküldöd a tulajdonosának postán és nem veszel ki belőle semmit.
- Postán visszaküldöd neki az igazolványokat, de megtartod magadnak a pénzt és a tárcát is.
Vagy írd le, ha valami mást is csinálnál vele. Azt is fejtsd ki bőven, hogy miért.
Pár éve konkrétan megtörtént velem. A közelben volt a rendőrség, úgyhogy ott leadtam. Nem azért, mintha olyan talpig becsületes ember lennék, de eszembe se jutott, hogy pénzt vegyek ki belőle.
Viszont amikor jegyzőkönyvet írtak róla, abban nem volt benne a tartalma, szóval utólag eszembe jutott, hogy a rendőrök lehet hogy simán lenyúlták belőle a pénzt. Legközelebb inkább postán küldöm.
Megnézem az igazolványt, és ha lehetőségem van, személyesen viszem el neki.
Egyszer egy borítékot találtam egy posta mellett leesve, benne csekkek voltak. Azt is elvittem a címre (nem volt messze, kb 10 perc séta).
Aki szarul áll anyagilag, az el fogja tenni a pénzt. Aki jól áll, az visszaküldi.
Én tavaly telefont találtam, azt leadtam a rendőrségen.
De ha találnék egy pénztárcát, amiben lenne 1-2 millió forint, akkor bevallom nagyon elgondolkoznék...
Rendőrségen leadnám.
Amúgy undorító, hogy hányan írták itt, hogy a pénzt eltennék (mintha ez tök természetes lenne). Azzal ugye tisztában vagytok, hogy az a pénz nem a tiétek, és ez ugyanúgy lopás a törvény szerint?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!