Mit csináljak, ha az egyik barátnőm a pszichopata jellegű személyiségekre gerjed és féltem, hogy egyszer még ráfázhat erre?
Én 22/f vagyok, ő pedig 19/l. Sosem akartam tőle semmit, szimplán csak barátok vagyunk. Tehát nem szerelmi jellegű féltés beszél belőlem.
Meg van neki a magához való esze, és vannak neki kissé manipulatív hajlamai. Viszont inkább tűnik nekem áldozattípusnak mert ilyen téren elég tapasztalatlan, kissé alul szocializált és depressziós.
Barátai alig vannak, társaságba ritkán jár és egy szociopata/pszichopata személy már egyszer tropára tette lelkileg. Ő viszont továbbra is reménykedik, hogy egyszer visszatér hozzá ez a csávó vagy valami hasonló emberrel hozza össze a sors.
Akárhogy próbálom elmagyarázni neki, hogy magával babrál ki és egyszer még ráfázhat csúnyábban is, ő hajthatatlan marad.
Állítása szerint emberileg nincsen gondja a kedves, szociálisan érzékeny emberekkel, de unalmasnak tartja őket és nem tudna felnézni egy ilyen emberre mint férfira. Pl: azt mondja arra izgul, ha valaki szemeiben ,,mérsékelt gonoszságot" érzékel.
Ha nem ő lenne mondanám, hogy majd a saját kárán rá fog jönni, de a védőösztönöm azt mondja valahogy észhez kellene térítenem mielőtt késő.
Engem is izgat. Szerencsére a pasim az a típus aki ezt a pózt használja, viszont arany szíve van.
Neked nem kell őt megmenteni, sem megváltoztatni, ez az ő élete, ha igényli hozzád fog fordulni segítségért, ha pedig csak ráakarod erőszakolni a segítségedet, csak bekapcsolod benne a "csak azért sem" efektust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!