Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit csináljak, ha az egyik...

Mit csináljak, ha az egyik barátnőm a pszichopata jellegű személyiségekre gerjed és féltem, hogy egyszer még ráfázhat erre?

Figyelt kérdés

Én 22/f vagyok, ő pedig 19/l. Sosem akartam tőle semmit, szimplán csak barátok vagyunk. Tehát nem szerelmi jellegű féltés beszél belőlem.

Meg van neki a magához való esze, és vannak neki kissé manipulatív hajlamai. Viszont inkább tűnik nekem áldozattípusnak mert ilyen téren elég tapasztalatlan, kissé alul szocializált és depressziós.

Barátai alig vannak, társaságba ritkán jár és egy szociopata/pszichopata személy már egyszer tropára tette lelkileg. Ő viszont továbbra is reménykedik, hogy egyszer visszatér hozzá ez a csávó vagy valami hasonló emberrel hozza össze a sors.

Akárhogy próbálom elmagyarázni neki, hogy magával babrál ki és egyszer még ráfázhat csúnyábban is, ő hajthatatlan marad.

Állítása szerint emberileg nincsen gondja a kedves, szociálisan érzékeny emberekkel, de unalmasnak tartja őket és nem tudna felnézni egy ilyen emberre mint férfira. Pl: azt mondja arra izgul, ha valaki szemeiben ,,mérsékelt gonoszságot" érzékel.

Ha nem ő lenne mondanám, hogy majd a saját kárán rá fog jönni, de a védőösztönöm azt mondja valahogy észhez kellene térítenem mielőtt késő.

2020. jún. 14. 19:28
 1/4 anonim ***** válasza:
91%
Nem kell megmentened. En is a pszichopata/szociopata lanyokra bukok fiukent es engem zavarna, ha valaki ebbe bele akarna okoskodni. En valasztottam ezt es az en dontesem. Tenyleg ne akard megmenteni, neked is konnyebb ugy. Meggyoznod se kell. Ha mar tonkretette egyszer egy ilyen szemely akkor tudja mit vallal es sajat tapasztalat alapjan: szaksegitseg nelkul csak a szerencse tudja megvedeni ot az ilyen emberektol. Egy ido utan az ember vagyni fog ujra a bantalmazasra, mert azt erezte biztonsagosnak. Ezen te nem tudsz valtoztatni. Gyakori "tunet" a lelkileg bantalmazott embereknel, hogy utana unalmasnak tartjak a jatszmak nelkuli oszinte es egyenrangu kapcsolatokat. De, h ez valtozzon nem a te segitseged, hanem az o hajlandosaga kell. Marpedig o nem akar valtozni, el kell fogadnod.
2020. jún. 14. 19:54
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha ő erre izgul, akkor mitől akarod megvédeni? Hogy jól érezze magát?
2020. jún. 14. 19:54
 3/4 anonim ***** válasza:
57%
Elso vagyok: amugy tenyleg van valami vonzo es izgato az ilyen szemelyekben. Foleg a kegyetlenseguk es, h nincs empatiajuk. En is birom oket:)
2020. jún. 14. 19:56
 4/4 anonim válasza:
100%

Engem is izgat. Szerencsére a pasim az a típus aki ezt a pózt használja, viszont arany szíve van.

Neked nem kell őt megmenteni, sem megváltoztatni, ez az ő élete, ha igényli hozzád fog fordulni segítségért, ha pedig csak ráakarod erőszakolni a segítségedet, csak bekapcsolod benne a "csak azért sem" efektust.

2020. jún. 27. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!