Miért van nevetésre kényszerem mikor valami rossz történik vagy amikor fájdalmam van?
Mikor nagyobb fizikális vagy lelki sérelem ér, olyankor elkezdek hangosan nevetni és ez igazán zavaró. Tegyük fel temetésen például multkor rendesen szégyeltem magam, de mosolyognom kellett. Mikor műtötték az arcomon egy tájogot, akkor is nevettem mint egy őrült, pedig csak szimplán nagyon fájt..
Sokaknak ez viccesen hangzik, pedig nagyon nem az. Igazán kellemetlen, főleg mert nem én irányítom.
Állítólag ha valaki sokat mosolyog csak úgy, akkor egy idő után valóban jobb lesz a hangulata.
(Azt is hozzátenném, hogy a macskáknál a dorombolás a jókedv, nyugodtság, elégedettség jele. De akkor is dorombolnak, ha stresszesek vagy félnek, hogy lenyugtassák magukat)
Szerintem ilyenkor az van, hogy így próbál az agyad "boldoggá tenni", így kompenzálja a gyászt, szomorúságot, fájdalmat.
Hmmm megnyugtató, hogy vannak mások is akikkel egy csónakban vagyok. Az meg méginkább hogy ilyen szimpla dolog áll a háttérben valszeg.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!