Mi a véleményetek az olyan emberekről, akik direkt úgy csinálnak, mintha nem tudnák megjegyezni valakinek vagy valaminek a nevét?
Például munkahelyen. Nekem volt olyan, hogy már vagy 3 hónapja ott dolgozott a delikvens, de egy harmadik kolléga nevét még mindig hibásan emlegette, vagy tízszer kijavítottam, és ő mindig azt regálta, hogy rossz a névmemóriája. Egy idő után rászóltam, hogy tudom, hogy direkt csinálja, erre megsértődött.
Ami még különösen irritál, amikor valaki az én nevemet mondja rosszul (Norbert vagyok. A leggyakoribb, hogy Róbertnek hívnak.), és ha ezért szólok, akkor azt reagálják, hogy "Lényegtelen! Úgy értsd, ahogy kell!". Már hogy érteném úgy? Van rendes nevem, hívjanak úgy!
Számomra valahogy nem hihető, hogy valaki memóriája tényleg ilyen rossz legyen, hogy tizedjére sem jegyzi meg akár egy személynek, akár egy dolognak a nevét. Vagy ha mégis, akkor ott agykárosodásról kell, hogy szó legyen, de akkor meg elvileg nem dolgozhatna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!