Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Volt már, hogy nem fizettetek...

Volt már, hogy nem fizettetek ki valakinek egy nagyobb összeget?

Figyelt kérdés

Több száz ezer Ft-ról van szó.

Az adós nem én vagyok, nekem tartoznak. Sajnos nincs annyi pénzem, hogy komolyabb perbe bele menjek és bizonyíték sem sok.

Szóval a kérdésem az lenne, hogy hogy csinálják azok akiknek van képük nem vissza adni azt a pénzt amit segítségül kapnak majd szó nélkül eltűnni.

Mert nekem pl mindig az az első ha tartozom valakinek inkább nem eszek csak minnél előbb legyen le tudva.

Eddig nem gondoltam, hogy van olyan aki ezt másképp fogja fel.

Pl le tud úgy feküdni aludni, hogy tudja, hogy valakinek a pénze nála van és még mindig nem fizette ki ?

2020. jún. 7. 22:17
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Első sorban olyan válaszokat várok, akik pl csináltak már hasonlót. Mi volt rá az oka? Úgy elkönyvelni, hogy az illető aki pénzt adott, vagy segített, azt nem kell vissza adni mert így vagytok kvittek.
2020. jún. 7. 22:19
 2/11 anonim ***** válasza:
84%
Nem fog tetszeni a válaszom,de a te hibád,hogy adtál neki!
2020. jún. 7. 22:24
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
nagyon sok ilyen ember van. nekem még a rokonaim közt is. nem szabad adni. megmondod hogy nincs felesleges pénzed. ezt már vissza nem kapod. semmi esélyed. engedd el.
2020. jún. 7. 22:27
 4/11 anonim ***** válasza:
83%
Hogyne tudnék így aludni. Még jobban is alszok, mert már megvan a pénz, ő meg nem tud semmit tenni. Nincs miért aggódni.
2020. jún. 7. 22:49
 5/11 A kérdező kommentje:

😂 Akkor lehet, hogy velem van a baj. Elmegyek majd egy pszichologushoz, hogy segítsen, hogyan kell tartozni. (Egyébként egy ismerősöm aki többször is átvert, adott kölcsön anyámnak pénzt, ő most nem tud dolgozni, úgyhogy én vissza adtam neki, mert nem akartam szemét lenni és így fogalmazódott meg bennem, hogy felteszem ezt a kérdést.)

A fentebb említett kölcsönadós sztori már két éve történt. Sajnos nem tudtam vissza szerezni ügyvéddel sem ez idő alatt, így le tettem róla.

2020. jún. 7. 22:56
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen esetekben mindig kell legalább egy szerződést írni.

És egyébként hidd el, hogy nagyon sok ember tud így nyugodtan élni. Nem csak látszólag megszorult emberek. "Nagyvállalkozók" esetében is gyakori, hogy a BMW X6 vagy Audi Q8 áll a szép nagy ház előtt, de közben több embernek is milliókkal tartoznak.

Pl a fuvarozó cég tulaja, akivel partnerségben voltunk több hónapja késett milliós nagyságrendben a kifizetésekkel, de egy új BMW-t azért meg tudott venni a feleségének.

Anyagilag sajnos általában az ilyeneknek áll a zászló, ők vannak elkönyvelve nagymenőknek, mindent megúsznak, nekünk értelmes embereknek marad az erkölcsi fölény, amit kb senki sem értékel.

2020. jún. 7. 23:50
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, volt, bár nem kölcsön. Régi sztori, van vagy 20 éves, elvittem a kocsit szerelőhöz, megbeszéltük, mi a gond, majd amikor mentem a kocsiért, mondta, hogy még egy csomó mindent ki kellett cserélni, amit nem beszéltünk meg előre, és nem is szólt róla menet közben. Háromszor annyi pénzt akart kérni, mint amit megbeszéltünk. Mikor mondtam neki, hogy ezekről nem szólt, és ez nem korrekt, még neki állt feljebb, hogy dehát amélkül életveszélyes lenne az autó, meg satöbbi. Nagy nehezen el tudtam hozni a kocsit úgy, hogy csak annyit adtam, amennyi nálam volt, kb az eredetileg megbeszélt összeg. El is döntöttem, hogy nem fogom neki kifizetni a maradékot, mert nem szólt róla előre. Hívogatott még egy darabig még a munkahelyemen is, de megunhatta, mert sosem vettem fel, ha az ő számát láttam.
2020. jún. 8. 08:14
 8/11 anonim ***** válasza:

Ismerősöm rendelt külföldről, Magyarországon ismeretlen webshopból 250 ezerért. Sem az árut, sem a pénzt nem kapta vissza. A vevőszolgálat pedig mindig készséges, mindig 5 munkanapon belül utalnak...

Jó ez nem kölcsönadás, de legalább akkora ostobaság.

És miért nem fizetik vissza? Mert jogilag szinte lehetetlen visszaszerezni. Még egy magyarországi webshopot is kb. lehetetlen rákényszeríteni. Hatályos bírósági ítélettel sem. Egy-két ilyen eset miatt nem fogják őket bezáratni. Tehát nincs mit veszíteniük, csak nyernek, ha megtartják a pénzt.

2020. jún. 8. 10:26
 9/11 anonim ***** válasza:
7.es nagyon jol csináltad. ez ugy menne hogy szol a szerelő, te meg eldöntöd beleölöd e a pénzt vagy eladod inkább a kocsit. de valoszuni ki se cserélte egy részét csak fel akarta számlázni
2020. jún. 8. 13:46
 10/11 anonim ***** válasza:

hát, azt nem tudom mit lehet ilyenkor csinálni, de én ha kérnek tőlem kölcsön, 1-2 ezer forintnál többet nem adnék, vagy csak max. olyannak akiben megbízom és/vagy már kaptam én is tőle kölcsönt.

amennyit te adtál kölcsön annyit én csak szülő(k)nek vagy tesó(k)nak adnék

tudom ezzel nem pont a kérdésedre válaszoltam, de nekem a helyedben fogalmam se lenne mit csináljak.+legalább most már nem követed el újra ezt a bakit.

a ,részlet' kérdésedre, hogy én csináltam-e ilyet, igen, ha barátom vett nekem 300 forintért pl 1 szelet pizzát még a karantén előtt, és elfelejtettem visszafizetni. azóta is csak az alkalomra várok :D

2020. jún. 8. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!