Mennyi pénzt költesz a hobbidra? Fizetésed hány százalékát?
Ha a tanulás is a hobbim, akkor a harmadik képzésemre frankón elmegy havi 50, ami a fizetésem 15-20%-a.
Az írás a másik hobbim, arra semmit nem költök, gépen írok.
A sport a harmadik hobbim, arra sem költök már annyira, inkább a táplálkozásra (vitaminok, fehérje) párezer forint. Talán párhavonta sportruházat, cipő, illetve a tönkrement kesztyűk, eszközök cseréje. A súlyzók időállók, egyszer kellett csak rászánni egy nagyobb összeget. Anno jártam terembe is havi 8-ért, de nem érzem szükségét, minden eszközöm megvan hozzá itthon.
Ha befejezem az egyetemet, szeretnék venni egy komolyabb motort. Akinek van tapasztalata benne, hogy ez mekkora kiadás havonta (a kezdeti 1-1,5m fton kívül), annak várom a segítségét. :)
Én is csóró vagyok, pár ezer forint jut a hobbimra havi szinten.
Ezért tartom jónak a különböző youtube csatornákat. Kérdezik, hogy mi élvezet van abban hogy nézem és nem csinálom... Mondjuk az, hogy nincs rá pénzem jelenleg és a videónézés kicsit kárpótól.
Kirándulós, túrázós vagyok.
Nehéz meghatározni mennyit költök, mert egy része olyan, hogy alapból elkölteném, például a túrázás alatt elfogyasztott kaja, innivaló. Egy túra esetén olyan 1500-2000 Forint.
Egy-egy teljesítménytúra 1500-2000 Forint havi szinten 3-6 ezer Forint.
Túra cuccok inkább egyszeri nagy kiadások. Cipőt vettem 30 ezerért, de az előző is kihúzott 1,5-2 évet és átlag 1-1,5 ezer km-t. Túra nadrág, póló, táska ezek összesen 30-50 ezer között. De nyilván egy táskát évekig visel az ember utána. Annyi, hogy idővel "bővül" a tár, mert van 50-60 literes pár napos túrákra meg van 20-30 literes 1 naposokra. De be fogok szerezni egy egész kicsit is a 20-25 km-es túrákra mert oda alig kell cuccot vinni, főleg ha van útközben ellátás, vízvétel.
Esetleges költség még a szállás, szuvenírek, belépők illetve az utazási költség, benzinpénz. Ez a pár 100 Forinttól a 10+ ezerig terjedhet attól függően hova megyek és viszek-e valakit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!