Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha az emberek minden apróságér...

Ha az emberek minden apróságért szólnak a másik emberre, akkor azt miért nem teszi szóvá senki, ha valaki a buszon/boltban nem takarja el az arcát?

Figyelt kérdés
Pedig ez jogszabályi előírás. Mégis mostanában egyre több az olyan eset leginkább tömegközlekedési eszközökön, mikor az illetőn nincsen maszk. Na most az emberek ettől jelentéktelenebb dolgokért is drámáznak (pl. véletlenül hozzáérsz a másikhoz), de azt figyeltem meg, hogy ezért sosem szólt senki. De még egy rosszalló pillantást sem láttam. (Hozzáteszem, én kötelező helyzetekben viselem, de egyáltalán nem zavar, ha más nem hordja). Ez azért lehet, mert az emberek nem értenek egyet az arc eltakarásával/kényelmetlennek, feleslegesnek tartják a maszk viselését?
2020. jún. 6. 16:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szemtől szembe azért nem nagyon szeretnek piszkálódni az emberek. Másrészt lehet abban valami, amit mondasz, hogy sokan nem értenek egyet a kötelező maszkviseléssel.
2020. jún. 6. 16:22
 2/4 anonim ***** válasza:

Én elég pici vagyok, így nem merek. Meg nem bírom a stresszt, egyszer egy váróban kezdett el velem egy néni kiabálni, és szégyen vagy nem, de elsírtam magam.

Pedig múltkor láttam egy ilyen tipik Karen nőt, "enyém a világ, ne szóljon be senki" légkör vette körül.

2020. jún. 6. 16:38
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Az olyan emberek, akik minden apróságért beszólnak másoknak, esélyes hogy ezért is. Vagy fordítva, aki ilyesmiért nem szól másoknak, az jó eséllyel más miatt sem piszkálódik.
2020. jún. 6. 16:41
 4/4 anonim ***** válasza:
Érdekes kérdés: talán: A, várnak a járművezetőre, mert "ez az ő feladata"; B, várnak a másikra, hogy ő lépjen, mert van a kamera, az mindent vesz, így úgy tűnhet, hogy valaki provokálni akarja a másikat, így "Ne én kezdjem a balhét" alapon várunk a másikra.
2020. jún. 6. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!