Van önbizalmam, de nincs?
Ez egy kicsit hosszabb beszélgetést igényelne, de most hagyjuk... Szerintem pontosan az okozza a problémát, hogy nem igazán van önbizalmad. Tudsz magadról dolgokat, mégis külső megerősítés kell ahhoz, hogy elhidd azt, amit elmondásod szerint tudsz magadról. Tudod, hogy viszonylag okos vagy, csak nem hiszed el. Tudod, hogy valakik szerint szép vagy, és ez alapján ítéled meg magad, ezért hiszed azt, hogy nem nézel ki rosszul. Ne érts félre, nem azt mondom, hogy amúgy biztos csúnya vagy, csak nem a saját szemeddel látod magadat.
Ezek pozitív dolgok, amiket felsoroltál, de vigyük át negatívba, és megérted, miről beszélek: van egy társaság, ahol mindenki nagyképű, és mindenki profin ért kvantumfizikához, 1 embert kivéve. Ez az 1 ember tudja, hogy ő sík hülye a kvantumfizikához, de a többiek emiatt lenézik, és elkezdik hülyének nevezni. Minél több időt tölt ebben a társaságban, minél inkább kapja a 'hülye' ingereket, annál jobban el fogja hinni magáról, hogy ő hülye. Egy olyan folyamatot indít el az agyában, ami azt fogja neki sugallni, hogy rossz hülyének lenni. Tudta eddig is, hogy nem ért a témához, de most már egyenesen le is nézik emiatt.
A te helyzeted is ilyen, csak pont az ellentéte: tudsz magadról dolgokat, de valahol tudat alatt tisztában vagy vele, hogy létezik ettől jobb is. Mégis olyan ingereket kapsz a körülötted lévő emberektől, hogy te tökéletes vagy.
Mi a megoldás erre? Hidd el, hogy valóban tökéletes vagy :D Az, amiket te meglátsz más lányokon, a saját (társadalmi?) előítéleteid, mert nem érzed tökéletesnek magadat. De hidd el, hogy ez csak a látszat. Nem mindenkinek ugyanaz a tökéletes. Sőt, szinte biztos vagyok, hogy nekem annyira nem lennének tökéletesek azok, akiket te annak látsz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!