Miért vagyok ilyen?Más is hasonlóan gondolkozik mint én?
Alapvetően,ha laikusan végig gondolom az életemet kényelmes életem volt gyerekkoromban mindig, a családomnak köszönhetően és most felnőtt fejjel is az van nekem.
Úgy értem ma már a jó a családi hátteremnek és évek kemény munkájának köszönhetően rendelkezek jogosítvánnyal,kocsival,
hétvégi házzal,lakással.
Normális esetben évente 2-3 hosszabb külföldi utazásokkal.
De sosem elégszek meg és sose vagyok igazán boldog,mindig többre vágyok.
Mindig a jobbat akarok a jelenleginél,egy jobb autó,nagyobb lakás,egzotikus utazás,még feljebb lépni a ranglétrán a munkahelyemen.
Volt egy időszak mikor a barátnőimet is folyamatosan váltogattam.
Úgy érzem bármit is fogok elérni,kapni az élettől sose leszek igazán boldog,elégedett.
Lehet ezért is borozgattok ma egyedül.
Más is érzett már ilyet?
Szerintem ez normális - sajnos - de nem egészséges.
Marketingesek serege dolgozik folyamatosan azon, hogy olyan igényeket, vágyakat ébresszen bennünk, amit a megbízójának a terméke, szolgáltatása fog ideiglenesen kielégíteni. A social médiaban folyamatosan azt látjuk, hogy mások mit értek el, és összehasonlítgatjuk magunkat velük. Amit látunk, megkívánjuk.
Ez a fogyasztói társadalom alap érzése, amit leírsz. Nekem is nagyon nehéz megküzdeni ezzel.
Az is sokat számít, milyen a környezeted. Ha olyan emberek a szomszédaid, munkatársaid, barátaid, akik jól, vagy jobban élnek, mint te - akkor erősebb lehet az elégedetlenség érzése. Ha rosszabb körülmények között élő emberek közt vagy, könnyebb elégedettnek lenni. (Ez egy egyszerű, kísérletekkel alátámasztott pszichológiai tény.)
Szendi Gábor Értelmes szenvedés, a boldogság könyve fejti ki a témát bővebben
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!