Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért mondják nagyon sokan a...

Miért mondják nagyon sokan a kövér nőkre,hogy igénytelenek?

Figyelt kérdés
Több kifejezetten kövér partnerem volt már,s egyik sem volt igénytelen. Mindegyik ápolt volt,igyekezett csinosan öltözni/pedig nem könnyű nekik ruhát venni/. Egyikőjük sem azért volt kövér,mert sokat evett. Ezért zavar,hogy sok helyen olvasom,hogy igénytelenek.

2020. máj. 29. 11:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, te tudod értelmezni, amit írtam, vagy ennyire szelektíven olvasol? Leírtam, hogy, idézem: "akik nem betegség miatt híznak meg,"

A hormonális probléma és a pajzsmirigy az betegség!

Szülés pedig kifogás. Anyukám 20 kg-t hízott, mégis leadta az összeset és visszafogyott.

Aki beteg, menjen orvoshoz, tartsa be az orvos által javasoltakat, és nagyon figyeljen oda, hogy mit eszik! Sőt, még mozogni is lehet otthon intenzíven.

De tudod, mindenre van kifogás. Hazánk Európa legelhízottabb országa. Nem véletlenül!

2020. máj. 29. 12:02
 12/18 anonim ***** válasza:
96%

"Sokan el sem hiszik,milyen sok nő van ,aki nem azért kövér,mert állandóan eszik. Pajzsmirigy,hormonok,szülés stb."

Azért egyvalamit tisztázzunk: kalóriatöbblet alakul ki, ha többet viszel be, mint amennyit elégetsz, és kalóriadeficit akkor, ha többet égetsz el, mint amennyit beviszel. Magyarul mindenki, aki kövér, azért kövér, mert sokat eszik - azaz többet, mint amennyit eléget.

Lehet fogni sok mindenre, pajzsmirigy meg satöbbi, de az az igazság, hogy aki hajlandó tenni magáért, az képes lefogyni, aki pedig nem hajlandó, az nem. Ez ilyen egyszerű.

Na megyek ebédelni...

2020. máj. 29. 12:28
 13/18 anonim ***** válasza:
95%
Mert nincs igénye az egészséges testalkatra.
2020. máj. 29. 13:44
 14/18 anonim ***** válasza:
97%
Aki nem beteg és elvisel magán annyi zsírt, az igenis igénytelen...
2020. máj. 29. 14:27
 15/18 anonim ***** válasza:
97%

"Egyikőjük sem azért volt kövér,mert sokat evett." - igen, sokan szeretik ezzel áltatni magukat. Én hormonbeteg nő vagyok. 4 különboző diagnosztizált hormonproblémám van (prolaktin, pajzsmirigy, IR, PCOS) és fényévekkel jobb az alakom még az átlag emberénél is. Elárulom a titkot: rengeteg edzés, jó táplálkozás, rendszeres orvosi vizit.

Benn vagyok ilyen FB csoportokban és tény és való, hogy sok hormonzavaros hölgy kövér, de hosszan tudnék mesélni a hozzáállásukról, ilyenek vannak, hogy nem foglalkoznak a tüneteikkel, meg az orvosi diagnózissal, csak mikor eszükbe jut, hogy ők gyereket akarnak és nem jön össze. Vagy mondják nekik, hogy itt a gyógyszer, de ez csakis akkor ér valamit, ha mellette diétázik és mozog. Nem mozog semmit, vagy azt hiszi mozog, mert ő elbiciklizik a boltig vagy "fut a gyerek után". A diétát képtelenek tartani, mert nem bírják megállni, hogy ne zabálják be a tortát a családi összejövetelen, vagy nem bírnak lemondani a csokiról akkor sem, amikor már 10-es éhgyomri cukorral ébrednek.

Ja, és, hogy mi vezet az ilyen hormonális betegségekhez? Az életmód is, tehát sokan nem azért híznak el, mert hormonbetegek, hanem azért lesznek hormonbetegek, mert elhíztak. Azért azt hozzátenném, hogy ez örökletes is lehet, pl. esetemben is az.

De hogy valakit nem zavarnak a plusz kilók, azt fel nem foghatom. És számomra ez egyfajta igénytelenség. És felőlem zuhanyozhat naponta ötször is, meg magára tehet 1 liter parfümöt is, amikor nem érdekli, hogy belülrők szépen lassan tönkremegy, akkor az igénytelen a testére és az egészségére.

2020. máj. 29. 14:40
 16/18 A kérdező kommentje:
Biztosan igazad van.....De,a legutóbbi kedvesem úgy volt 190 kg,hogy alig evett.Mozgott,amennyit tudott. Apjától örökölte a hormon problémákat,aki volt 240kg-os.Ha nem evett volna egy hétig,akkor sem fogy le.
2020. máj. 29. 14:50
 17/18 anonim ***** válasza:
96%
Utolsó voltam, én meg anyámtól örököltem a hormonproblémákat. És? Nem véletlenül járok orvoshoz vele, meg szedek gyógyszert rá. Ha nem ennék szinte semmit, én is híznék, mert tönkremenne mégjobban az anyagcserém és éhezőüzemmódban elkezdene raktázorni a szervezetem. Ezért kell szakemberhez fordulni és betartani a diétát, meg eljárni rendes edzésekre.
2020. máj. 29. 14:56
 18/18 Miss Endzsi ***** válasza:
64%
Vered a kérdéseidre?
2020. máj. 29. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!