Csak nekem tűnt fel, hogy a koronavírus óta az emberek be vannak parázva az egészségük miatt?
Csak az alábbiakból jött le nekem:
* korábban (ahova járok Aldi) szinte alig volt valaki a gyümölcs/zöldség standnál most meg mindenki ott tülekedik meg mindenki arról susmorog a hozzátartozójával, hogy melyik kajában mennyi tápanyag/zsír/vitamin van
* drasztikusan több ember kocog a környéken a korábbi évekhez képest, vmelyik nap egy komplett család kocogott az úttesten 3 poronttyal a legnagyobb poén pedig az utcánkban élő elhízott nő, aki korábban mindenhova kocsival járt most meg kerékpározik/fut
* a gyógyszertárban ahova járok rengeteg fiatal omega3/c, d, e vitamint/Béres cseppet meg joég tudja még mi mindent vásárol állandóan pedig korábban alig voltak néha és csak időseket láttam eddig mindig.
És ez nem szelektív figyelem, mert a gyógyszereimet évek óta ott váltom ki és tökre szembetűnő.
Ennyire be lettek paráztatva a koronavírussal az emberek, hogy mindenki hirtelen elkezdte félteni a sz@**s életét?
Nekem feltűnt.
Bár én Angliában élek!
Itt amúgy, nagyon sokan futnak, bicikliznek eleve is. És sétálnak is, de, ami most van...
Van egy helyünk, ahova sétálni járunk évek óta. Meg voltak a szokásos emberek, akik mindig ott voltak. Most meg teli van. Családostul jönnek ki, olyanok,(nem akarok megbántani senkit), akik akkorák, mint egy ház. Sajnos a gyerekek is.. És félre állnak, amikor mész feléjük, úgy néznek rád, mint a véres rongyra. Engem, amúgy idegesít. Látom, hogy igazából nem így élnek, egészségtelenül, és akkor még ő van felháborodva, hogy arra mész te is. Az ilyenek , ahogy kinyit újra minden pub, étterem, meki, kfc, ugyanúgy visszatérnek a régi èletvitelükhöz. Szerintem sokan amúgy. Lesz, akiknél megmarad ez, de sztem a többség ugyanúgy fog élni, mint a járvány elött.
A sport betudható a felszabadult, rendelkezésre álló időkeretnek is. Home office mellett több idő jut ilyesmire. Nem mellesleg érthető is a szabad levegőn végzett tevékenység. Nagyon nehéz lehet egy sokadik emeleti szobakonyhás lakásból kibírni ezt az időszakot.
A konyhai hozzávalók megválogatása is lehet ugyanezen indokból. Aki eddig rácsapott 20 dkg fornettit a szalagra napközbeni étkezés céljából, többségüknek is van ideje most otthon sütögetni, főzőcskézni - nem azt a 15-20 féle ételt, amit eddig idő hiányában összecsaptak a családnak mondjuk.
// Egyébként ne haragudj, de a stílusodat nem igazán értem... Elvégre ennek örülni kellene, nem? Ha valami, akkor ez a vírus felhívja a figyelmet az érrendszer védelmére és az immunrendszer karbantartására, ami mindenképpen pozitív dolog. Pláne, ha eddig senkit nem motivált hogy esetleg ne legyen influenzás 3x egy télen... Mert hát valljuk be, itt nem működik a buksi simi. Lakosságszintűvé duzzadt az egészségügyi problémák szőnyeg alá söprése, a “gonosz, kolozsvári szalonnát megtiltani akaró” orvosok elkerülése, szűrések semmibevétele, plusz a “fatert is a szíve vitte el 55 évesen, nekem is ilyen a genetikám, most pedig bevágom ezt két kiló pacalpörköltet csigatésztával” habitus. Nem állítom, hogy gyökeres változást fog hozni ez az időszak, illetve a pánik, de ennek a néhány hónapnak, ameddig is odafigyel az egészségére egy ilyen ember, aki a maradék 62 évét közel sem ebben a szellemben töltötte el/fogja eltölteni, ez mindenképpen pozitív, szerintem. Örülni kellene ennyinek is...
Utolsónak!
Értem én,amit mondasz. És igazad van. De sajnos sokan nem mennek semmivel azzal, hogy 2 hónapig most odafigyelnek, aztán meg visszasüppednek a régi dolgokba. Föleg akkor nem, ha valami komolyabb gondjuk van, ne adj isten.
Nálunk alig-alig nyitott ki még valami. De már most sorban állnak a kàvéért, a sütikért, a hamburgerért.
Lesz persze, aki emiatt változtat, de nagyon sokan gyengék, és inkább választják megint az egyszerübb, gyors kaját, vagy mennek el hétvégente az étterembe, pubba.
12es válaszoló voltam.
Kedves 12-es! :)
Amiben én reménykedem utolsó szalmaszálként, az az, hogy ha más nem, a “pénztárcája” ébreszti rá a tömeget arra, hogy mennyivel olcsóbban kivitelezhető és tartható egy egészségesebb életforma. :) Bár a karantén elején tapasztalt mértéktelen liszt-, tészta- és cukorfelvásárlás nem enyhén riasztó jelenség, meg kell hagyni... (Vajon mikorra fogy el az a rengeteg liszt, amikor manapság már az unokáiknak sem sütnek annyit a nagymamák? Hamarabb tudom elképzelni, hogy hóembert építenek belőle. :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!