Mi számít egy kibeszélésnek?
Egy ideje furdal a kíváncsiság, hogy mi számít kibeszélésnek. Középsulis diák vagyok és próbálok rájönni, hogy mi számít annak, mert nem akarok senkit megbántani.
1. XY ezt mondta...
2. XY úgy felidegesített ezzel (amit mondott vagy csinált) ...
3. Úgy kiégetett ezzel a mondattal XY ...
4. Akora nyomorék ez a gyerek, mert ...
Szerintem csak a 4-es számít annak, de nem tudom eldönteni.
Vagy nektek mi a véleményetek.
1. arulkodas
2. panaszkodas
3. kritika
4. sertegetes
Kibeszeles ... ha olyan dolgot arulsz el amit bizalmasan megosztottak veled.
De kibeszelheted magadbol a fajdalmadat is amikor panaszkodsz.
Szerintem az, hogy ha csúnyán beszélsz valakiről a háta mögött úgy, hogy akiről szó van, ő erről nem tud, esetleg pont az ellenkezőjét tudja, mert a szemébe jókat mondtál.
Kb egy hete történt, hogy összevesztünk a főnökömmel valamin, mert egy hatalmas hülyeséget talált ki, aminek semmi értelme. Rögtön megmondtam neki, hogy szerintem ez f..szság, és hogy mi a véleményem erről. Kb fél óra elteltével el akartam volna mesélni egy munkatársamnak/barátomnak, ő meg meghallotta, és elkezdett ott magyarázni, hogy ne beszéljem ki... De ez szerintem egyáltalán nem számít kibeszélésnek, mert ő volt az első, akivel közöltem a véleményemet. Innentől kezdve csak elmeséltem valamit egy barátomnak, valamit, ami velem történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!