Árufeltöltőként dolgozó miért erölteti, hogy őt gazdagnak nézzék (drága ruhák, telefon, stb)? Azt gondolja elhiszi majd valaki?
Kertszomszédom az ember, 35 éves körül van. Meg is mondja hogy árufeltöltő, sőt láttam is már meló közben! Semmi gond vele amúgy, nagyon rendes fickó, bírom, tisztelem hogy sokakkal ellentétben nem esik le a gyűrű az ujjáról ha dolgozni kell. Viszont .... Felvették a három gyerekes CSOK-ot és úgy tudták felépíteni csak a házukat. Állítólag 15 milliót kaptak, a telket meg a szüleik vették meg 30 millióért (eladtak egy jó helyen lévő szocis nyaralót). Plusz vettek fel még hitelt és így lett a 80m2 gyorsépítésű ház. Már ezt sem értettem, hogy minek eröltetik a környéket ha nincs pénzük. Egy 1200m2-es telek itt most 60 millió minimum. Az övék meg 500m2 kb. De jó persze lakjanak itt ha akarnak. A fickónak egy régi kopott telefonja volt és egy Opel Astra G kocsija. Semmi gond, de nem értettem.
Most született meg az első gyerek (bevállalták a hármat) és felvették gyorsan a babavárót is. Mit vett? Új Astrát, iPhonet és Philipp Plein ruhákat! Több tízezer egy egyszerű poló! Minek? Mert látta hogy nekem meg egy másik szomszédnak az van. Ezt nagyon gáznak tartom. Miért akar ennyi beolvadni ha nincs is pénze? Állami kölcsönökből játszani a janit, miközben olyan buta, hogy nem is titkolja!?
Az elején egy tiszteletreméltó dolgos srácnak tartottam, mostanra viszont egy nagyzolós majomnak gondolom. Azt mondta nekem, hogy ő csak új autót vesz, eddig is volt neki, csak egy garázsban állt és direkt járt G Astrával mert azt nem baj ha megrongálják. Na persze ... Nagyon szánalmasnak tartom ahogy vonul a Plein ruhákban (nagyon drága, én is meggondolom ha veszek) a kezében az iPhonennal.
Kinek akar ez ennyire megfelelni? És miért? Nem gáz bemenni a hiperbe az öltözőbe ilyen ruhákban? Azt látom hogy sok ilyen ember kezd most lenni, egyre több itt is az ilyen kérdés. Talán azt látják a hírekben hogy most mindenki milliárdos hirtelen?
6: Van ilyen is.
De nem mindenki ilyen. És se vagyok milliomos, vállalkozó sem. Mégis megengedhetek magamnak egy-egy drágább darabot az átlagos kis munkámból, fizetésemből is. És nem kerülök emiatt adósságba sem. És még elég sokan vannak így.
Én is megkaptam már kifejezetten jómódú ismerősöktől, hogy minek neked ilyen drága cipő. Miközben neki is olyan van :D Nyilván féltékeny volt, hogy egy ilyen cipőt már egy nem kifejezetten gazdag is megengedhet magának .)
Bizonyos szempontból van köze hozzá; társadalomban élünk, közünk van egymáshoz, főleg úgy, hogy szociális támogatásokból megy a rongyrázás, amit a te meg az én adómból finanszíroz a kormány..
Persze a milliárdos mutyizó "elithez" képest ez csak egy icipici morzsa, de ezekből a morzsából is megtelne azért egy zsákra való.
Jujj, le merte cserélni az ezer éves autóját? Mit képzel magáról? :D Basszus, ugyanúgy Astrát vett, nem egy BMW-t, vagy valami óriás SUV-ot, vagy valami magasabb kategóriásat. Meg van írva, hogy neki 30 évig kellett volna használnia az autót?
Az iPhone meg nem olyan nagy szám. Gyerekek mászkálnak vele. Ha nem vadiújan veszed, akkor meg nem is drága. Vannak sokkal drágább telefonok is.
11: nem gond az ha van egy-két jó cucca van az embernek, mindenkinek jár egy kis jó aki tisztességesen dolgozik. De ezen a srácon látszik a megfelelés hogy tetőtöl talpig designerbe öltözött. Én max akkor tenném ezt ha megütném a lottót.
12: jaja tipikus. Pont láttam egy műsorban hogy magyarok kimentek külföldre, átlag albérletbe ami ott inkább csövesnek számít, de rögtön autót vettek és kikiáltották hogy rájuk most mindenki irigy otthon. Van ilyen volt osztálytársam is aki Angliában dolgozott évekig, aztán a villantós cuccokon meg egy kocsin kívül mást nem tud felmutatni, szüleivel él itthon. A cuccok azóta kimentem a divatból, úgyhogy nagyon megérte, a kocsi meg jobbkormányos és el kell adnia mert nem tud vele értelmesen közlekedni. De legalább pár évig meg tudta játszani a magyar paraszt előtt hogy ő a jani külföldön.
Csak arufeltolto? :) Meg is ott el ahol a nyalgombocok!
Nincs penze? :P Meg is meno cuccokban jar mint a sznobok!
Pedig csak egy arufeltolto :D
13: köszi, engem ilyen szinten érdekel a dolog. Hogy ne erre menjen a “felzárkózatás”. Szerintem igen is számlákkal kéne igazolni, hogy babaágyat meg babakocsit vettek belőle például. De az okos magyar ezt is kijátszaná, szerezne okosba’ számlát.
14: ja Astrát vett de mekkora arccal, már én szégyelltem magam. Azért az az iPhone 11 Pro Max 400 ezer forint. Milyen gyerekek mászkálnak ilyennel? Ha van ilyen az is nagy probléma akkor, soha nem adnék gyereknek ilyen értékű telefont, csak eltorzítja az értékrendjét. Ha meg előfizetésre vette a tag akkor is 20-30 ezres havi csomagban adják ezeket 150-200 ezerért, az se az év business-e.
#13:
Szóval a társadalom arról szól, hogy folyamatosan bele kell pofázni a másik ember életébe? Jól van, te is menj légy oly kedves lobotómiára az agyaddal.
18: látom nálad már megvolt a lobotómia :)
Arra céloztam, hogy ez a rongyrázás a te pénzedből (is) megy, ebből a szempontból pedig mindenképpen van közöd hozzá. Amúgy a kérdező egy szóva sem írta, hogy ott áll a figura kapuja előtt és folyton beszól neki, mit hogy csináljon, szóval nincs "belepofázás" sem. Ezek után nem tudom, mi a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!