Az emberek mekkora része képes érzelemmentesen gondolkodni?
Akár internetes kommentekről (itt is), akár a körülöttem lévő emberekről legyen szó - még a nagyon intelligens, okos emberek esetében is ezt látni - azt veszem észre, hogy sokan képtelenek valóban objektív véleményt alkotni csomó témában.
Azt értem ezalatt, hogy legyen mondjuk egy "A" állítás, ami vagy igaz vagy nem és adott egy személy: János.
János nem azt csinálja, hogy fogja ezt az "A" állítást és elkezd HITELES forrásokból kutakodni, megvizsgálja az A mellett szóló és ellene szóló érveket is együtt, majd ezekből következtet arra, hogy igaz-e az állítás vagy sem.
Azt csinálja inkább, hogy előre eldönti magában, hogy mondjuk A igaz és ezt próbálja alátámasztani nem is feltétlenül hiteles forrásokból származó adatokkal.
Ami A mellett szól azt megtartja, ami ellene, azt gond nélkül elveti.
És szerintem marha sokan ezt csinálják. Van, aki csak bizonyos témákban, mint pl politika, de van, aki mindenben.
Vélemény?
100%
A legtöbb gondolatnak és döntésnek eleve nincs érzelmi töltete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!