Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az érzelmi közelségtől való...

Az érzelmi közelségtől való iszony vajon milyen jelenség?

Figyelt kérdés
Ismerek egy már nem fiatal személyt, aki egész életében 1-3 hónapos kapcsolatokat tartott fenn, abból sem sokat. Azt furcsállom, hogy ahogy elmesélte, voltak jól induló kapcsolatai, ahol lelki-testi összhangot tapasztalt, az elején nagyon boldog volt, de azt mondta, egyszer csak úgy érezte, nem kell a másik, kiábrándult belőle, de 1-3 hónapon belül. Kérdeztem, mit tettek az illetők ezért a kiábrándulásért, azt felelte, túl közel kerültek hozzá, kérdeztem, hogy vajon tapadtak rá? Azt mondta, nem, hanem a kapcsolat túl jó kezdett lenni, és ő úgy érezte, az önátadással odalenne a méltósága. Rákérdeztem, hogy megalázva érezte magát? Nem, csak hogy a másikkal való érzelmi közösségben szimbiózisban ő elveszne. Hát ez nekem nagyon érdekes volt, mert sehogyan se látom logikusnak. Miféle jelenség lehetett ez? Nem akarom egyáltalán "megmenteni", csak sokszor eszembe jut, vajon mi lehet az ilyesmi.

2020. máj. 16. 16:17
 1/4 anonim ***** válasza:
77%
En meg 6-7 evenkent elvalok ... jobol is megart a sok, foleg ha sokk.
2020. máj. 16. 16:32
 2/4 anonim ***** válasza:
55%
narcisztikus
2020. máj. 16. 19:13
 3/4 anonim ***** válasza:
82%
Szkizoid személyiség zavar lehet talán.
2020. máj. 16. 21:42
 4/4 anonim ***** válasza:
átlagos jelenség ma már. se nem nárcisztikus, se nem skizo. egyszerűen nem akarom önmagam beleölni egy kapcsolatba, mert felőrölnek a másik ember elvárásai, rólam alkotott képe, aminek ugye köteles vagyok megfelelni. szó szerint elvesztem pl az egyéniségemet, bedarálódok, egy senki leszek.
2020. máj. 18. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!