Ha valaki a youtube-on megnéz egy olyan videót amibe embert boncolnak és mindezt bármiféle reakció nélkül képes végig nézni akkor az a valóságban is ugyanilyen semleges reakciót váltana ki az illetőből?
Biosz faktos vagyok és jövőre fogunk menni a fakttal hullaházba boncolást nézni annak érdekében, hogy hatékonyabban elmélyítsük anatómiai ismeretünket. Kicsit tartok attól, hogy rosszul leszek. Interneten rengeteg ilyen videót néztem ahol koponyát is felnyitották fűrésszel full HD-ben, de semmi reakciót nem váltott ki belőlem. Fapofával néztem végig még a gerincoszlop roppanását is. Halálos autóbaleseteket is láttam ahol megmutatták a halottakat, de semleges reakciót mutattam.
Szerintetek ez akkor is így lesz ha ott leszek élőben? Vagy élőben teljesen más hatások érik az embert?
Egy dolog, hogy gusztusod van hozza, de a masik szembesulni azzal, hogy ezek ugyanolyan emberek voltak nemreg, mint te. Viszont aki tanul, az kivancsi, maskepp nez ra a palyaja soran.
Azert ilyen videokat nem neznek. Kivancsisagbol egy, ketto, de szerintem art a leleknek. Nem normalis dolog.
Valószínűleg ha a videókat is így bírtad, akkor nem lennél rosszul a patológián, viszont azt nem hiszem, hogy fapofával, semlegesen tudnád szemlélni. Azért az mégis csak a térben lesz, nem az otthoni kényelmes környezet, szagok, fények újak, idegenek lesznek.
Én sose néztem önszántamból ilyen videókat, de egyetemi óra miatt kellett boncoláson részt venni. Próbáltam úgy felfogni, hogy amit látok, azok már nem emberek, csak a testük. És az ember több, mint a teste.
Nézni igen. A boncolás viszont nem csak azzal jár.
Én is szoktam nézni ilyen videókat, voltam is kétszer boncoláson, a szagok voltak igazán durvák. A formaldehid meg a hullaszag. Nem kellett kimennem, de bekönnyeztem és sokáig nem is volt étvágyam nagyon, annyira az orromban maradt az a szag.
Én orvosira járok, soha nem magától a látványtól voltam rosszul boncteremben, műtőben, anatómián és hasonló helyeken. Engem inkább az órákon át egy helyben állás (sokszor meleg ruhában) és a szagok (gyomor- és béltartalom, kevésbé friss tetemek és egyebek) készítettek ki.
Szerintem nem szokatlan, hogy valakit nem ráz meg különösebben az ilyesmi, pláne, ha tudományos szemmel igyekszik nézni a dolgokat, nem úgy, hogy szegény Pista bá, milyen szörnyű lehet a családjának. Nyilván sokan nem bírják, semmi gond ezzel, de vannak fokozatok aközött, ha valakit érdekel az emberi test és aközött, ha konkrétan ez a beteges perverziója és élvezi a dolgot.
Egyébként sima biosz érettségire szerintem totál felesleges elmenni egy boncterembe. Orvosin kell ilyen mélységekben ismerni az emberi testet, érettségire bőven elég a tankönyvből megtanulni. Szerintem valamilyen szinten tiszteletlenség is a halottakra nézve, hogy beengednek egy gimis osztályt bámészkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!