Hogyan szabadulhatok meg a derealizációtól? A napokban jöttem rá hogy 5-6 éve gyötör és fog engem vissza ez a dolog, és valósággal lesokkolt a felismerés. Hogyan tüntethetem el?
Amit sejtek vagy tudok:
- meditáció
- a szorongás leszorítása valamilyen úton
- a dohányzás fokozatos elhagyása (hogy ne erősödjön a dereal.)
- intenzív testmozgás
Mi még? Nagyon hálás lennék a srgítségért, mert most jöttem rá hogy minden eddigi gondomat az ebből eredő rossz közérzet és szorongás okozta.
22/F
Ha van már dokid akkor mindenképp beszéld meg vele :) Elsőnek azt hogy miből fakad. Pszichés betegség is lehet, vagy esetleg gyógyszer mellékhatás. Az is elég általános hogy az abnormálisan alacsony vércukorszint áll mögötte.
A cigivel óvatosan, mert ha hirtelen hagyod el akkor elvonási tünetként jelentkezhet.
Ami nekem segített az a relaxáció, és a stresszes helyzetek kerülése. Annó volt hogy hogy az ébren töltött óráim nagy részét derealizálva töltöttem, most csak hetente párszor jön ki egy-két órára max, azért ez is elég nagy haladás.
Figyeld meg hogy mik azok a helyzetek amikor azonnal derealizálni kezdesz, már ha helyzetfüggő. Konfliktushelyzetek, munkahely, otthon, veszekedés közben, stb.
Próbáld meg elkerülni azokat a helyeket, személyeket, szituációkat ami kiválthatja. Persze ez is rohadt nehéz, de ha van rá lehetőséged akkor ajánlom. Pár eseménytől még el is lehet szökni, de a munkahely és a család már egy fokkal nehezebb. Dokival mindenképp beszéld majd át :) Az emberek többsége tapasztal élete során egyfajta disszociációt, de nem mindegy hogy milyen mértékben. Ha több alkalommal, folyamatosan, hetente vagy akár naponta többször is az már nagyon nem természetes. Ha a doki kezelni tudja az alapbetegséget amihez tünetként társul a derealizáció akkor meg kellene szűnnie.
Azta, nagyon köszi a bő választ!
El sem hiszem hogy normális életet élhetek. Nem is nagyon emlékszek milyen volt nélküle mert nekem mindig jelen volt evekig. Köszönöm szépen!!!
Miről is van szó pontosan?
És hogyan jöttél rá?
Meditáció alatt mire gondoltál?
Mert lehet csak még jobban bevisz az erdőbe...Pl.vizualizációs technikák veszélyesek is lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!