Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen érzés gazdagnak lenni?

Milyen érzés gazdagnak lenni?

Figyelt kérdés
Mivel en szegenysegben elek, nekem mar havi 500e ft kereset "gazdagnak" szamit.
2020. máj. 6. 18:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Láttam már havi 1 milliós bevétellel is nyomorogni embert és ismerek olyat is, aki 150.000-ből olyan ügyesen tesz félre, hogy még én is megirigyeltem.

Több bevételnél mások az igények, megnő az életszínvonal, megnőnek a kiadások. Én pl.nem éreztem meg, amikor anno többet kerestem, mert lecseréltem a 28 éves csotrogányomat egy új autóra, aminek a kerekei többe kerültek, mint amennyit az előző autóm ért. Hiába kerestem többet, anyagilag ugyanott voltam.

Sokáig tartott, míg tanultam a saját hibáimból és megtaláltam az arany középutat, hogy fenntartsak egy színvonalat, de mellette ne nyomorogjak, mert addig az egyik csak a másik rovására sikerült. Huszonévesen ezt még nem tudtam.

Ma már ha van plusz pénzem, akkor inkább félreteszem tartaléknak vagy valami nagyobb dologra gyűjtök, azelőtt spórolni sem tudtam, mert mindent meg akartam venni, ami eddig kimaradt.

2020. máj. 7. 11:06
 12/17 A kérdező kommentje:
7es: felnőtt vagyok, nincsenek barátaim és sajnos egészséges sem vagyok, elég sok betegséggel küszködöm, szóval még azzal sem vigasztalhatom magam...
2020. máj. 7. 11:30
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

9-es vagyok. Az utánam szólónak...

Szerintem nem vicces látni, hogy kinek mi a gazdagság. Inkább elgondolkodtató. Számomra nem egy márkás cipő tesz egy embert gazdaggá, legyen az pipás, vagy bármi más, csak mondtam egy példát, hisz bizony van, akinek a műanyag ócska kínai is nagy kincs, a pipásért meg csak ácsingózik. A cipő téma pedig pont személyes tapasztalatból jött, ugyanis egy jó barátom legfrissebb választottja hozta példának, hogy számára az a jó életszínvonal, ha nem kell megfontolnia, hogy megvehet-e egy Gucci cipőt 40 ezerért. Nekem nem ez jut elsőre eszembe, ha valaki megkérdezi tőlem szerintem mit jelent gazdagnak lenni, jó életszínvonalat fenntartani. Sosem érdekeltek a márkák, ezután sem fognak. Egy cipőt akkor veszek meg, ha kényelmes, tetszik és nem veri ki a biztosítékot az ára a fejemben, nem akkor, ha neve van.

Mellesleg csak hogy én is kukacoskodjak... Túrázáshoz ne vegyél futócipőt! Túrázáshoz minimum egy kényelmes túraszandált, vagy -cipőt, de inkább túra bakancsot vegyél. :)

2020. máj. 7. 14:41
 14/17 anonim ***** válasza:
A bevételeink 70-75%-át félretesszük. Ezt pontosan tudom, mert minden kiadást vezetünk. A maradékból normálisan megélünk, de velünk hasonló fizetésűekhez képest spórolunk. Vannak nagyobb terveink, amit szeretnénk megvalósítani, lehetőleg hitel nélkül. Az anyagi biztonság megnyugtat, ennyi különbséget éltem meg. Látni, nem nagyon látszik rajtunk, szerényen viselkedünk, öreg autóval járunk például. Törekszünk az egyensúly megtartására. Veszünk szép dolgokat, márka nem érdekel, hanem a minőség. Nem a tárgyak tesznek gazdaggá, hanem a befektetéseink. Számomra nem gazdag, aki tele van márkás kacatokkal, de jövedelme csak a béréből származik.
2020. máj. 8. 18:23
 15/17 anonim ***** válasza:
Egy Gucci cipő sose 40.000. 😂 150.000 a legolcsóbb! Ergo vagy kamuzik, vagy hamisítványt vesz, olyanra veri magát, amit ő sosem vett meg. 🤣 De legalább te bevetted!
2020. máj. 9. 18:55
 16/17 nemaRendőrség ***** válasza:

Túrabakancsom volt, nem tetszett. Alapból fájnak a térdeim néha, bakancsokban meg jobban

Számomra a futócipő a legkényelmesebb dolog a világon még ha nem is szoktam futni.

A szandál jó ötletnek tűnik, én egy munkavédelmi szandálban szoktam túrázni, mert az is kényelmes viszonylag, abszolút vízáteresztő illetve ha jön egy vadállat megismeri az acélbetét erejét.

Túrázásnál meg úgy általában kerülöm a vízhatlan cipőket. Haverom vett egy hiper szuper vízhatlan cipőt, amibe ha esett az eső nem ment bele a víz. Azt elfogadom, arra jó. De mind a két irányba vízzáró. Ha egyszer belemegy az ottmarad.

Még nekem ahogy befolyik ki is jön. Hipp hopp seperc alatt megszárad

2020. máj. 9. 20:18
 17/17 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy átment a lényeg... :D
2020. máj. 9. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!