Van köztetek olyan, akinek a neve a szakmája is?
Figyelt kérdés
Olyanra gondolok, mint Szabó István, aki szabóként dolgozik. Ha igen, akkor a családotokon keresztül ment végig a szakma, így eredetileg megvolt a kapcsolat, vagy "véletlenül" lett ugyanaz a nevetek, mint szakmátok? Nyilván nem kell teljes nevet leírni, csak a vezetéknevet.2020. máj. 5. 13:11
1/5 anonim válasza:
Nem a mi családunkban, de ismertem egy "Kovács"-ot akinek már a dédapja is kovács volt az ismerősöm eredeti szakmája is kovács volt, aztán később tovább tanult és ezzel megszakadt a családi hagyomány. A legtöbb ilyen "hagyományos" mesterség mára szinte teljesen eltűnt. Szabó még úgy ahogy van, de Szíjjártó (mai néven szíjgyártó) már nagyon régóta nincs, úgyanígy nincs suszter, mészáros, orsós stb.
2/5 anonim válasza:
Van Kertész ismerősöm, aki régen kertészként dolgozott, de a szakmája nem az.
3/5 anonim válasza:
Bár nem az, amit kérdeztél, de nekem a férjem vezetékneve, amit én is használok, pont az a város, ahol lakom. A saját vezetéknevem pedig az az utca, ahol élek. Olyan jót derülnek rajta mindig a postások.
4/5 anonim válasza:
[link] ,17.6511331,3a,15y,99.29h,89.22t/data=!3m6!1e1!3m4!1s8-xZqy7Lmwpaq6AmbpGdgw!2e0!7i16384!8i8192
5/5 anonim válasza:
hogy a rák egye ki a linktördelő édesanyukáját!! :D
www.google.com/maps/@46.7770334,17.6511331,3a,15y,99.29h,89.22t/data=!3m6!1e1!3m4!1s8-xZqy7Lmwpaq6AmbpGdgw!2e0!7i16384!8i8192
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!