Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » INFP-ként egy ISTJ-vel? (MBTI)

INFP-ként egy ISTJ-vel? (MBTI)

Figyelt kérdés

Úgy érzem, a mi párosunk nem a T/F vonalon csúszik el, ahogy azt elsőre az ember gondolná. Szerencsére nem félek a konfliktusoktól, így könnyen meg tudtuk beszélni a dolgokat, illetve nem veszem olyan könnyen magamra amit a másik mond (ebben munka kemény munkám volt korábban).

De lassan-lassan nem tudunk miről beszélgetni. Engem az elméletek, az emberi érzelmek foglalkoztatnak, őt meg a kézzel fogható dolgok. Egyszerűen nem tudunk mit kezdeni egymással, nincsen közös érdeklődésünk.

Ami azért furcsa, mert 4-ből 3 exem "S" volt. Vonz bennük, hogy máshogy látják a világot, és olyan dolgokat vesznek észre, amiket én sosem látnék meg. Úgy érzem, hogy "jobban figyelnek" rám. De közben... azt is érzem, hogy egy N-nel sokkal jobban kijöhetnék. Jó lenne egy olyan társ, aki szintén lelkesedik az MBTI-ért, nem úgy kell kizsarolni, hogy megcsinálja, és.... nem tudom.

Vannak esetleg személyes tapasztalatok? Ilyen nagyon különböző típusok hogyan tudnak kijönni egymással?

Illetve, ha valaki esetleg jobban ért a dologhoz: ugyanazokat a funkciókat használjuk, csak más sorrendben, miért nem működik? (Fi-Ne-Si-Te; Si-Te-Fi-Ne) (Azt a részét értem, hogy a kettő első funkciónk _teljesen_ eltérő, de azt hinné az ember, hogy valamelyik vonalon még találkozunk...)

2020. máj. 1. 21:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
73%
Nincs mitől félned, nem egész nap az MBTI-ről beszélgetünk (és aki kevésbé ért hozzá, azt se dobáljuk meg juharszirupos almás pitével), csak néha. :)
2020. máj. 2. 16:48
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem N-S különbség sokkal nehezebben athidalható mint az F-T de az idealis valóban egy NF lenne neked.

INFJ

2020. máj. 3. 13:51
 13/15 anonim ***** válasza:
47%

Ha MBTI-ről szeretnél mélyen beszélgetni, tudom neked ajánlani ezt a fórumot. Elég nagy tudást felhalmozott emberek vannak itt...

[link]

2020. máj. 4. 10:54
 14/15 anonim ***** válasza:

Szia! Mi lett azóta? :D

INFP nő vagyok, és határozottan nem szerencsés az ISTJ párosítással. Nekem udvarolt egyszer ISTP srác, hozzám hasonlóan neki is elég elborult dolgai vannak, meg kreatív, barkácsolós, de elképesztően érzéketlen tud lenni, egy INFP-nek domináns funkciója az introvertált érzés (Fi) míg egy ISTP-nek az utolsó funkciója az extravertált érzés (Fe). Az ISTJ-knek ugyancsak Fi funkciója van (harmadlagos), de a párkapcsolati elméletek alapján szerencsésebb, ha olyan a partnerünk, akinek eltérő előjelűek a kognitív funkciói, de a sorrendjük meg közel azonos, így lesznek a típusok egymás kiegészítői a kapcsolatban. :)

Ennek alapján aki INFP, az Fi-Ne-Si-Te, vagyis elméletileg az ENFJ illik hozzá leginkább, aki Fe-Ni-Se-Ti, vagy egy INFJ, aki meg Ni-Fe-Ti-Se.

De ha megnézel egy listát, akkor az INFP-hez még az ENFP és egyértelműen még az INFP illene, de 2 INFP egymás mellett nagyon fárasztó tud lenni, nekem ez a tapasztalatom. Hasonló gyengeségek és erősségek esetén nehéz fejlődni egymás mellett, nekem az INFJ barátnőm illetve az exem mellett is ez volt a tapasztalatom, elbagatellizáltuk, hogy mi miatt nem volt jó a kapcsolatunk, mert kedvesek, aranyosak vagyunk, egy hullámhosszon sok szempontból, de az értékrendünk meg a jövőbeli terveink közel sem voltak azonosak, így 3 év után vége lett, mert én nem tudtam tovább áltatni magam, hogy egyszer majd megkomolyodik és befejezi a tanulmányait, egy nagy gyerek volt. :(

Úgyhogy elmélet ide vagy oda, ha gyakorlatban meg nem működik a dolog. Egy ISTJ nagyon praktikus, gyakorlatias és határidős ember, az INFP meg egyáltalán nem ilyen, plusz az N-S, F-T eltérés is megnehezíti a dolgokat, de az N-S a leginkább, hiszen mindenkinek kell "gondolkodnia" illetve "éreznie", viszont a gyakorlati vagy elméleti beállítottság nem hidalható át olyan könnyen. A szenzoros szüleimet teljesen kiakasztottam például gyerekként. XD

Azontúl az Ne egy olyan funkció, ami nagyon sok embert kiborít, tapasztalatból mondom ezt is. :D

De remélem sikerült olyan irányba terelned az életed, ami neked megfelel. ;)

2020. okt. 31. 19:26
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
nem ajánlom ezt a párosítást
2022. júl. 22. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!