Hordtok a buszon maszkot?
8 előtt jöttem busszal dolgozni. Voltunk rajta 5-en összesen. (Vidéki megyeszékhely)
Az egyik megállóban felszállt egy nő, a néni meg elkezdett kiabálni vele, hogy tartani kell a másfél méteres távolságot! Rajtam kívül még 2 fiatal nő volt. Nem volt rajtunk maszk. Erre elkezdett ránk mutogatni, hogy minket meg fel sem kéne engedni a buszra. Én esküszöm sokáig hortam maszkot és kesztyűt is a buszon, de most már sajnálok pár megálló miatt kidobni 500 forintokat erre, mert nem olcsó a maszk, bármilyet is veszünk. Ha kötelező lesz, fel fogom venni újra nyilván.
Bár utána jutott eszembe, hogy ő meg mit keres a buszon reggel 8 előtt ha egyébként 9 és 12 között mehetne vásárolni. Ehelyett kioszt mindenkit éd utazgat.
Ti vesztek fel a buszra maszkot, kesztyűt?
"Köteles" mindenki hordani a Közlöny szerint.
Nem igazán értem, a "kötelező"-nek nincsenek szintjei, azt jelenti hogy muszáj.
32-es!
Igen, bár nálunk még soha nem láttam egyetlen eladón sem maszkot.
33-as!
Én is azt gondolnám, de ettől függetlenül szó szerint azt mondta Orbán, hogy kötelező, de nem büntetik. A fővárosinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!