Ha május elejére mondják a vírus tetőzését, hogy lehet az, hogy május elején akarnak lazítani a kijárási korlátozáson?
Jókat írtok!
Sajnos a média, na meg a politikusok hülyítik az embereket, össze-vissza. Normál információ nincs, vagy ha van is, félinformációk.
Csak a "Maradj otthon"-t mantrázzák folyamatosan, amitől már lassan rángógörcsöt kapok, ha csak látom-hallom.
Megvettem a havi BKV bérletet, erre mondják nekem a környezetemben, hogy minek, nem kell...akkor a pénztárban miért nem mondták, és kiírva sincs sehol.
Én pl. nem is hallottam, hogy lazítani akarnának a korlátozáson, sőt, kötelező lesz a maszk hordása zárt helyeken, Bp-en, nemsokára.
Ezek a prognózisok is: ekkor és ekkor tetőzik, ekkor hanyatlik a vírus -ugyan már. Én nem hiszek a matematikusok okoskodásainak. Meg hogy, a meleget nem bírja a vírus, és nyárra gyakorlatilag eltűnik, aztán meg cáfolják a virológusok, hogy ez tévhit...
Az iskolába bejárásnak viszont biztos hogy lőttek: ezt a tanévet a diákok már otthon fejezik be, de ősszel már csak visszaáll a régi helyzet.
Én is abban bízom, hogy talán június-júliusban már újra megindul a nagybetűs Élet mindenhol, mert ezt az állapotot nem lehet sokáig húzni, összeomlik a gazdaság, ami amúgy sem állt sziklaszilárd lábakon Magyarországon, bármennyit is kamuzik erről a kormány. Sok embernek levettek a fizetéséből / pl. az én munkahelyemen is /. Nem beszélve arról, hogy egy rakás ember elvesztette az állását is. Kisvállalkozók ezrei mentek tönkre.
A hazai egészségüggyel, amit most tesznek, az pedig egy utolsó botütés a lassan döglődő lóra. Csomó fekvőbeteget hazaküldenek, vizsgálatokat függesztenek fel, ill. halasztanak el. Ha majd újraindul, olyan káosz lesz, hogy az hihetetlen, nem fognak bírni a sok feltorlódott beteggel, aki meg "nem olyan sürgős", örülhet, ha 1-2 hónap helyett 4-5 hónap múlva kap időpontot. Több lesz itt a halott az egyéb betegség, mint a korona miatt, az garantálható!
"Megvettem a havi BKV bérletet, erre mondják nekem a környezetemben, hogy minek, nem kell...akkor a pénztárban miért nem mondták, és kiírva sincs sehol."
Én meg éves bérletet használok, fene gondolt akkor még a vírusra, viszont most is be kell járnom dolgozni, szóval max annyi, hogy semmilyen jegy és bérlet ellenőrzés nincs, tehát nyugodtan lehetne bliccelni, mégse sírok miatta. Ez van.
Más országokban van egy hirtelen felfelé növekvő ág a fertőzöttek számában, aztán szépen elindult lefelé. Nálunk meg lehet, hogy lapos lesz a járványgörbe, de jóval tovább fog húzódni. Amint lesz mondjuk egy fesztivál vagy megnyitják a határokat egyből megint sok fertőzött lesz és ez fog menni évekig, vagy amíg ki nem fejlesztik a védőoltást és nem lesz vakcinázva a lakosság jelentős része. Viszont addig szépen tönkre mennek az emberek.
Amúgy a halottaknál szinte mindegyik szívérrendszeri betegségben szenvedett. Nehezen mondok a környezetemben olyan 50 feletti embert, aki ne szedne vérnyomás vagy egyéb hasonló gyógyszert. Ez pedig egy hatalmas❗ kell legyen az egészségügyi rendszernek, mert ez az elmúlt évtizedek eredménye. Sürgősen változtatni kell, a nagymamám rákban halt meg úgy, hogy 2 évig panaszkodott az orvosnak, mire az megunta és kivizsgálásra küldte, de akkora már olyan nagy volt a tumor, hogy nem lehetett műteni, diagnózis után 1 éven belül meghalt, pedig lehet még lehetett volna menteni. Sajnos mindenkinek van egy ilyen szomorú története. Amíg ilyen Kásler félék kezében van az eü mit is várunk.
Ez a Cili néni is olyan tanult, de nem beszélhet őszintén, mert a megtették a kormány kutyájának, nem mondhat mást, mint amit a szájába adnak.
Egyelőre csak felmérik, illetve vizsgálgatják a lehetőségeket (!), ami kb azt jelenti, hogy "LEHET, HOGY LEHET...", de ez még nem most fog kiderülni. És még HA el is jutunk oda, valószínűleg elsőként csak nagyon apró enyhítést fognak engedélyezni (pl. most azt pedzegetik, hogy szombatra nem vonatkozna ez a nyugdíjas vásárlási periódus), vagy esetleg a ruhaboltok kinyitása - korlátozott létszámban, ilyesmik.
Május 3-i tetőzés mennyire hiteles? Mindenkinek csak annyi jön le, hogy "mert Orbán megaszonta...", de pár napja Győrfi Pál is azt mondta, hogy a nyárra kifulladhat a vírus, és ő azért egy tapasztalt, tanult mentős, nem csak egy dilettáns politikus. Sőt, múlt héten az ellenzéki (!) ATV hozott egy cikket, miszerint május végére le is csenghet a járvány (ami szerintem túl optimista, de ez itt most nem releváns). Szóval erről ennyit, kicsit gyakrabban kéne híreket olvasni, illetve kicsit több/változatosabb hírportálokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!