Az emberek miért állnak sorban a postán azért, hogy csekket fizessenek be?
Az egyik budapesti postán bérelek egy postafiókot. Tegnap délután elindultam a postafiók ellenőrző körutamra, amit havi 2-szer szoktam megejteni.
Kb 40 ember állt sorban és azt tapasztaltam, hogy az emberek 80%-a azért várakozik, mert csekket szeretne befizetni.
Komolyan ennyire kretének az emberek, hogy 30-40 percet sorban állnak azért, hogy a szaros villanyszámlát befizessék? Amikor át lehetne utalni kb 1 perc alatt? Vagy QR kód szkenneléssel és bankkártyával 20 másodperc alatt be lehetne fizetni?
És ezek nem öregek voltak, hanem 20-30-40-50 évesek...
Ennyi digitális analfabéta lenne ebben a korosztályban a fővárosban?
Én is nemrég tudtam meg, hogy lehet appal is fizetni, pedig 28 vagyok.
Nagyapámék nem értenek a digitális világhoz, így ők természetesen postára járnak, ha nem tudom nekik elintézni online.
Anyum pedig maga állítja ki a csekkjeit, neki azért kell elmenni postára. Vállalkozó barátom szintén.
Buta vagy. Hol élsz?
En múltkor levelet mentem felvenni, és lottót feladni. Csekkeket neten intézzük.
Nem mindenki tudja online intézni. Anyukámnak és tesómnak pl nincsen bankszámlája. Ök megis mit csináljanak te szerencsétlen?
" Ök megis mit csináljanak te szerencsétlen?"
Nyissanak számlát, te meg lottóz az interneten.
Persze, nyisson a nyugdíjas anyám számlát? Mi ertelme annak? Fizethetné a felszamolásokat. Havi 40ezerből?
Tesóm készpenzben kapja a fizuját.
Jobban szeretem a papír alapú lottót. Rühellem a netes appot, semmi izgalmas nincs benne.
A főbérlők ennyire ostobák? Én neten fizetek mindent (Telekom, Elmű, Digi), és ahogy lenyomom a fizetés gombot, jön az email, hogy be van fizetve a számla. Az neki nem elég "bizonyíték"?
Olyan email-t 2 perc alatt gyártok neked, úgyhogy nem, nem elég bizonyíték.
Csak egy nyomógombos telefonom van és nincs internetem. Nekem ez így jó. Téged miért zavar?
43 F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!