Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltok a román emberekr...

Mit gondoltok a román emberekről? Vannak előítéleteitek velük szemben?

Figyelt kérdés
Ha rendes, dolgozik, irodai munkát végez, egyébként művelt akkor is rajtuk marad a “bélyeg”?
2020. ápr. 17. 23:01
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és azt mondod, ha nincsenek barátaim magamra vessek, mert sz@r az önértékelésem?

Neked milyen lenne, ha a hátsó szándék nélküli, haveri közeledésre minden alkalommal csak a távolságtartást, a gyanakvást kaptad volna életedben?

Érdekes módon a lányok, nők között gond nélkül tudtam kapcsolatokat kialakitani, mert ők a személyiségemet nézték, nem az előitéleteket. Csak férfiként én is férfihaverokra (is) vágytam volna egy teljes élethez.

2020. ápr. 18. 01:40
 22/24 anonim ***** válasza:
81%
Van ismerősöm, tisztes távolság kell, mert furmányos az agyuk.
2020. ápr. 18. 07:41
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Én is hasonlóan belyegeztem magamban minden románt igaz egyet sem láttam testközelből, de a negatív sztereotípiák bennem voltak.

Mígnem a sors összehozott velük és másra tanított.

Történt ugyanis, hogy Londonba éltem és a házba ahol szobát bérletem beköltözött egy román lány a szüleivel. Az első hetekben kifejezetten utaltam őket rendkívül idegesített a jelenlétük, ha beszéltünk is megmaradtam ilyen passzív agresszív stílusban, alíg vártam hogy elköltözzek.

De a lánnyal valahogy egyre közelebb kerültünk egymáshoz, mert hiába voltam bunkó ő megmaradt kedvesnek, és szépen lassan összebarátkoztunk. Az utolsó napokban már sülve-főve együtt voltunk, sokkal többet éreztem iránta mint barát, és szerintem ő kicsit így volt vele. De sosem volt semmi köztünk végülis. A szüleivel is jól kijottem, bár nem beszéltek jól angolul, nem számított. Sokszor nekem is automatikusan megterítettek amikor vacsorázni mentek.

Aztán bejelentette, hogy elköltözik, amire az elején annyira vártam, akkor viszont darabokra törte a szívem...

Utána még néha találkoztunk, de messze lakott, néha felhívtuk egymást, aztán az is megritkult. Egy év alatt elhidegült teljesen a barátság. Most már max boldog szülinapot/ húsvétot/ hétvégét kívánunk és ennyi. De azóta is ha románokról van szó, mint ennél a posztnál az a lány jut eszembe, akivel a kényszer zárt össze és tanított meg meglátni benne a szeretnivaló sokrétű személyiséget.

2020. ápr. 19. 13:59
 24/24 anonim ***** válasza:
a román népről vannak, egy román emberről nincsenek előítéleteim
2020. jún. 25. 00:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!