Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltok a román emberekr...

Mit gondoltok a román emberekről? Vannak előítéleteitek velük szemben?

Figyelt kérdés
Ha rendes, dolgozik, irodai munkát végez, egyébként művelt akkor is rajtuk marad a “bélyeg”?
2020. ápr. 17. 23:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Te dönthettél róla, hogy milyen rasszba, milyen nemzetiségűnek, milyen nemi irányultságúnak, milyen kultúrába születtél?

NEM, ezekről nem dönthettél, ezekkel együtt kell élned.

Arról dönthetsz, hogy milyen értékrend szerint élsz, hogy lopsz-e, csalsz-e, hazudsz-e, vagy becsületes maradsz?

IGEN, erről dönthetsz, és ez a te felelősséged.

Más emberek is éppen igy van ez! A románnál, a cigánynál, a melegnél, mindenkinél.

Ezt kéne valahogy megértened.

2020. ápr. 18. 00:07
 12/24 anonim ***** válasza:
86%
Románokkal nincsen rossz tapasztalatom, anyám egyik exe is román, és gyerekként is nagyon szerettem, meg még néha most is beszélünk, és teljesen normális ember. Ha Magyarországon találkozok egy román emberrel, akár látszik rajta, akár ismeretség után tudom meg, nincsenek előítéleteim. Viszont vannak helyzetek, amikor sajnos vannak. Pl szívesebben tévednék el egy svéd faluban, mint egy román faluban. Svédországban mernék segítséget kérni a helyiektől, Romániában valószínűleg megpróbálnék beolvadni és minél hamarabb kitalálni onnan.
2020. ápr. 18. 00:09
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Tudod azok a fránya arányok, amik annyira beszédesek, hogy előítéletessé teszik az embert és nehogy már még nekem legyen ezért bűntudatom.Érdekes módon több tízezer itt élő kínaival nem vagyok előítéletes...és miért?! Mert soha,de SOHA nem hallottam róla, hogy bàrkit is bárhogy megkárosítottak volna a magyarsàg közül.Ennyi.
2020. ápr. 18. 00:11
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

jó oké, akkor egy példa:

adva van egy srác, húszas évei végén. Szeretne haverokat, barátokat. Szeretne focizni, kirándulni, beszélgetni. Amúgy becsületes, belső morális tartás szerint éli az életét. Nem kicsapongó semmilyen téren, nincsen semmilyen polgárpukkasztó szokása. Becsületes, nem lop, nem csal, nem hazudik, alapvetően az átlag mai magyar 20-30 éves korosztálynál sokkal konzervativabb keretek között, szűkebb lelkiismerett éli az életét, belső, lelkiismereti késztetésből, és nem külső megfelelési vágy miatt. Illendően, normálisan viselkedik mindenkivel szemben. A magánéletét úgy képzelte volna el, hogy szerelmes lesz, és lehetőleg az egész életét egy monogám, hűséges szeretetkapcsolatban éli végig félrelépések nélkül. Ez nem sikerült, igy kvázi cölibátusban él, nem kicsapongó alkat.

Idáig érzel olyasmit, ami miatt ne lenne alkalmas arra, hogy aa haverjaival együtt focizhasson, és normális életet élhessen?

No most, ennek a srácnak egyetlen hibája van, hogy melegnek született, és ugyanúgy nem tud kibújni a bőréből, ahogy a heteroszexuális sem tud parancsszóra a saját neméhez vonzódni. Ettől függetlenül teljesen úgy próbál élni és viselkedni, mint bárki más, csak éppen nem tud beszállni a csajozós dumákba, és nincs benne az a hatalmas férfi egó.

És emiatt mindig a gyanakvást, a tiz lépés távolságot, a bizalmatlanságot kapja, az előitéletet, és esélyt sem arra, hogy megismerjék, ki is valójában.

Csak mert a melegek többsége kicsapongó, kaján, szabados életet él. Igaz, ő nem ilyen, és semmi sem áll tőle távolabb, de ő is bekerül az előitélet univerzális kalapjába, és az egész életét megnyomoritják ezzel, az egész fiatalságát ellopják, csak mert nem merik bevállalni, hogy ne tartsák meg azt a tiz lépés távolságot tőle.

Őtőle akarjk megvédeni magukat, de őt ki védi meg tőlük? Ő nem ártana nekik, ők viszont ártanak neki.

EZ AZ ELŐITÉLET. ÉS IGY TESZ TÖNKRE ÉRDEMTELENÜL EMBEREKET.

Bocsi kérdező, tudom, hogy ennek köze nincs a románokhoz...

2020. ápr. 18. 00:29
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Azok a fránya arányok lehet, hogy ellene szólnak, csak sajnos ő éppen a kisebb százalékhoz tartozik. mégis az arányok alapján itélik meg a heteroszexuális férfiak, akik közé tartozni szeretene barátilag, társadalmilag.

Most akkor ilyenkor mi van?

És ez éppen lehet, hogy egy meleg srác, de a cigánnyal meg a románnal, meg teszem hozzá, amúgy fircska képpen a szlovákiai magyarral aki az ottani gyűlölt kisebbség, meg az erdélyi magyarral, aki az ottani gyűlölt kisebbség, ugyanez van egyén szintjén!

2020. ápr. 18. 00:35
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy azért nem foglalkoznak veled, mert homokos vagy, hanem lehet hogy van valami a személyiségedben, ami nem passzol nekik.El kell fogadnod a helyzet, mert nem tukmálhatod magad senkire.Nem hiszem el, hogy hogy ne tudnál olyan barátokat magadnak találni,akikkel kijöhetnél. Ti kikövetelitek a toleranciát, de nektek ugyan úgy tolerálnotok kell, hogy vannak olyanok, akik másképp gondolkodnak.
2020. ápr. 18. 00:49
 17/24 anonim ***** válasza:
87%

Megint én vagyok... :

Már bocs, de heteróknál is van ezer számra,akik ki vannak közösítve valamilyen oknál fogva és nem találnak maguknak barátokat. Ès megmondjam miért?! Mert lehetnek bármennyire jószívűek, ha xar a személyes kisugárzásuk...és ez honnan ered?! ...a saját önértékelésükből.

Ne nyafogj, hanem épìtsd belülről fel magad ès ha tènyleg olyan becsületes vagy, ahogy leírtad,akkor lesznek barátaid is.Gyakorolj már önkritikát ès ne a társadalmat hibáztasd.

2020. ápr. 18. 00:57
 18/24 anonim ***** válasza:
6%
A román az egy szörnyen kegyetlen népség és ráadásul büdösek is...
2020. ápr. 18. 00:59
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

#16 #17

látod, megint csak az előitélet...

azt mondod, ti kikövetelitek a toleranciát "TI"

hát én nem követeltem soha ki olyan értelemben, hogy na, akkor én hadd csinálhassak mindent ugyanúgy, mint a heterók. NEEEM! Soha életemben nem ültem forditva a lovon! Soha eszembe nem jutna más arcába tolni a másságomat, és soha eszembe nem jutna felháborodni, ha egy heteroszexuálist undorit.

NEEEM! Én egyetlen egy dologra vágytam csak, hogy ha én mindent megteszek annak érdekében, hogy egy legyek a többi átlagos hetero férfi között, akkor ne azalapján itéljenek meg, hogy nem tudok csajozós dumákat összehordani, és hogy nem férfias a hanglejtésem! Rohadtul nem tehetek róla, nem direkt van!

Önkritika? Azt meg gyakorlom. Nem evégett, hanem úgy általában. A sok előitélet miatt jártam én már pszichológusnál is, ne félj, és tőle, a szakembertől kaptam azt az elismerést, hogy az én koromban ritka, hogy valaki olyan mély önismerettel és jó meglátásokkal rendelkezzen, mint én...

Szóval annyira nagy gáz nem lehet velem ebben sem. A kisugárzásom meg? Hát, maradjunk annyiban, hogy a sok szenvedést, amit az állapotom, meg a kiközösités okozott, azt nem továbbadni, lepasszolni próbálom másokra, ahogy nagyon sok keserű ember teszi, hanem éppenhogy a szeretet fontosságára, a másokkal való kedves, emberies bánásmódra nevelt rá, és a pozitiv életszemléletre, ami nélkül az én helyzetemben, a kirekesztettségben, a légüres térben élni sem lehetne már, mert ha még elkezdenék negativan hozzáállni mindehhez, akkor ugorhatnék is a Dunába rögtön!

Szóval ne engem hibáztass, mert igenis a társadalom vétke, hogy nincsenek barátaim.

Amikor egy srác, akit csak látásból ismertem, és aki valószinűleg valaki közös ismerőstől hallotta, hogy lehet, hogy meleg vagyok, utánam kiabált a nyilt utcán ad-hoc jelleggel, hogy kéjenc b_zi!, az az én hibám lett volna? (Hozzáteszem, szűz vagyok, és soha nem szexeltem, tehát elég torz volt ez a jellemzés - persze a "fránya arányok" miatt gondolta ő is azt, amit gondolt)

Szerinted mennyire volt megalázó? És szerinted mennyire volt jogos?

2020. ápr. 18. 01:23
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

És szerinted mennyire egészséges, hogy a 20-as éveimben csak azt tanultam meg, hogy nekem is, és a heteroknak is az a legjobb, ha elbújok a kis csigaházamban, ahol senkinek nem szúrhatom a szemét? És Harmincéves férfi létemre az egyetlen közösség, ahol még meg merek egyáltalán mukkanni arc és név nélkül egy netes fórum? És itt se azért, hogy gyűlölködjem, hanem hogy próbáljak érelmes, segitő válaszokat adni a kérdezőknek?

Szerinted ennek igy kell lennie? Hogy aki valamilyen oknál fogva kilóg a sorból, és kisebbségbe kerül, az bújjon el, akármennyire is próbál értékes, jó ember lenni?

Közben meg más, sokkal hitványabb gemberek vigan élik világukat, csak mert ők "átlagosnak" és "normálisnak" születtek?...

2020. ápr. 18. 01:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!