A nyugdíjasok nagyon sok tapasztalattal bírnak. Mégis miért őket csapják be legtöbbször a csalók?
Az is lehet, meg az ő idejükben nem létezett a pofátlan csalás, amibe belefutnak.
Én sem vagyok fiatal, de vagy 40 éves koromig sehol se láttam 6 kötéllel, lánccal lekötött biciklit...
Ma meg??
Uszoda előtt egy oszlophoz 3 bicikli volt többszörösen hozzá_egymáshoz láncolva..
Kijöttek, nem volt sehol, a 3
Lehet, hogy tapasztaltak de már nagyon más világ van.
Itt még nagyon gyerekeknek számítanak :P
Mondjuk, hogy 50 volt a max szint és ők azt el is érték. Jöttek új kiegészítők és most már 100 az új max szint.
Ők azt hiszik azzal az 50 szinttel ők a legokosabbak még most is.
Igaz, amit az első ír, de azt is tegyük hozzá, hogy a fiataloknak éppen ezért jobban oda kellene figyelni rájuk, elmagyarázni nekik mi miért lehet veszélyes, mint egy kisgyereknek.
Én ugyan idős vagyok, de ilyen dumával nem etetne meg senki. Ha meg egyedül vagyok alapból nem is nyitok ajtót senki idegennek (van kukucskáló az ajtón).
- más világ van most
- sajnos sok idős nincs a toppon hogy úgy mondjam, exem nagypapája például a végén már mindig azt hitte, hogy még a szülőfalujában él, miközben másik országban volt éppen... nem hiszem, hogy a csalókat ki tudta volna szűrni, hiába volt anno értelmiség :(
A világ folyamatosan változik, és ők már nem tudnak ehhez kellően alkalmazkodni. Régebben sokkal kevesebb is volt egyébként a csalás, így több volt a jóhiszemű ember is.
Meg gondolj csak bele az egykoron divatos módszerek egyikébe, mikor is azzal hívták fel az áldozatot, hogy a gyereke, unokája, férje eszméletlenül fekszik egy távoli helyen, és azonnal pénz kell a gyógyításra, ezért küldenek valakit, aki át tudja venni, és eljuttatni az érintetthez. Ilyen szövbeggel még több fiatalt is meg lehet fogni, nem hogy az időseket, hiába fedez minden ilyet a TB, és hiába nem tagadhatják meg a sürgősségi ellátást fizetetlen TB esetén sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!