Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A nyugdíjasok nagyon sok...

A nyugdíjasok nagyon sok tapasztalattal bírnak. Mégis miért őket csapják be legtöbbször a csalók?

Figyelt kérdés
Akár az unokázós csalók, akár az "önkormányzattól vagyok, engeggyen má' be" típusúak, vagy a termékbemutatók, stb. Miért szinte mindig időseket húznak csőbe ezekkel?
2020. ápr. 17. 16:48
 1/10 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
81%
Mert a legtöbb idős visszafelé halad, szinte gyermeki lesz a felfogása. Szomorú..:/
2020. ápr. 17. 16:49
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Az is lehet, meg az ő idejükben nem létezett a pofátlan csalás, amibe belefutnak.

Én sem vagyok fiatal, de vagy 40 éves koromig sehol se láttam 6 kötéllel, lánccal lekötött biciklit...

Ma meg??

Uszoda előtt egy oszlophoz 3 bicikli volt többszörösen hozzá_egymáshoz láncolva..

Kijöttek, nem volt sehol, a 3

2020. ápr. 17. 17:01
 3/10 anonim ***** válasza:
75%

Lehet, hogy tapasztaltak de már nagyon más világ van.

Itt még nagyon gyerekeknek számítanak :P

Mondjuk, hogy 50 volt a max szint és ők azt el is érték. Jöttek új kiegészítők és most már 100 az új max szint.

Ők azt hiszik azzal az 50 szinttel ők a legokosabbak még most is.

2020. ápr. 17. 17:01
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Igaz, amit az első ír, de azt is tegyük hozzá, hogy a fiataloknak éppen ezért jobban oda kellene figyelni rájuk, elmagyarázni nekik mi miért lehet veszélyes, mint egy kisgyereknek.

Én ugyan idős vagyok, de ilyen dumával nem etetne meg senki. Ha meg egyedül vagyok alapból nem is nyitok ajtót senki idegennek (van kukucskáló az ajtón).

2020. ápr. 17. 17:03
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Férjem szülei nagyon okosak, intelligensek, két diplomával, vezető pozícióból mentek nyugdíjba, mégis majdnem bedőltek egy internetes csalásnak. Az mentette meg a pénzüket, hogy nem tudták a CVC kód hol található a bankkártyán.
2020. ápr. 17. 17:06
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert a legtöbbjüknek nincs tapasztalata. A szocializmusban szocializálódtak, az a rendszer pedig nem adott nekik valós döntési lehetőségeket (munkahely, karrier,vallalkozás pénzügyi döntések, stb., stb.), ezért csak egy mesterséges környezetben szerezhettek tapasztalatot, ahol nem akarták minden sarkon átverni őket.
2020. ápr. 17. 17:11
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy sok tapasztalattal bírnak, de nem a mostani világból. Sajnos ezt használják ki sokan.
2020. ápr. 17. 17:12
 8/10 anonim ***** válasza:
94%

- más világ van most

- sajnos sok idős nincs a toppon hogy úgy mondjam, exem nagypapája például a végén már mindig azt hitte, hogy még a szülőfalujában él, miközben másik országban volt éppen... nem hiszem, hogy a csalókat ki tudta volna szűrni, hiába volt anno értelmiség :(

2020. ápr. 17. 17:13
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
A kor követelményeivel ők nem feltétlen haladnak, vagy mert a hallásuk nem feltétlen jó.
2020. ápr. 17. 17:17
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

A világ folyamatosan változik, és ők már nem tudnak ehhez kellően alkalmazkodni. Régebben sokkal kevesebb is volt egyébként a csalás, így több volt a jóhiszemű ember is.

Meg gondolj csak bele az egykoron divatos módszerek egyikébe, mikor is azzal hívták fel az áldozatot, hogy a gyereke, unokája, férje eszméletlenül fekszik egy távoli helyen, és azonnal pénz kell a gyógyításra, ezért küldenek valakit, aki át tudja venni, és eljuttatni az érintetthez. Ilyen szövbeggel még több fiatalt is meg lehet fogni, nem hogy az időseket, hiába fedez minden ilyet a TB, és hiába nem tagadhatják meg a sürgősségi ellátást fizetetlen TB esetén sem.

2020. ápr. 17. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!