Te melyik történelmi korban, hol, és milyen szerepben élnél szived szerint?
Én vagy az angol reneszánsz udvarban lennék valamilyen hivatalnok, lovag vagy udvari költő I. Erzsébet vagy az apja idején, vagy a xix. századi Osztrák-Magyar Monarchiában márciusi ifjú. Esetleg Júdea lakója Jézus idejében, kortársaként.
És Te?
A XIX. század közepén élnék Angliában vagy Olaszországban (még inkább Velencében) előkelő polgárként. Valószínűleg valamilyen művészettel foglalkoznék, esetleg kereskedelemmel.
A 20-as évek Amerikája vonz még, ott is hasonlóan élnék, mint amit az előbb írtam.
Érdekelne még, hogy milyen lehetett a vikingkorban élni, ott valószínűleg "shieldmaiden" (nem tudom, van-e magyar elnevezése) lettem volna, vagy akár papnő.
20/L
Hmm...
Mivel realisztikusan nézve elég kevés szerep betöltését engedélyeznék nekem a különböző történelmi korok törvényei, és társadalmi elvárásai, ezért inkább valamikor a jövőben élnék.
Ha viszont feltétlenül választanom kéne, akkor jóval az írott történelem előtti időkben élnék, amikor még szinte minden a természeté volt, és bába/gyógyfüves nő lennék.
A 19. században, a Boldog Békeidőkben. Vagy az OMM - ben, Budapesten, vagy pedig a viktoriánus Londonban. Vonz az ipari forradalom városainak hangulata, valahogy elegyedik a klasszikus, díszített stílus a haladás eszméjével. Részletgazdagság, a klasszikushoz, művészetekhez való vonzalom, kifinomult etiket, de egyben felvilágosult gondolkodás jellemzi ezt a kort. Az a kor, amikor az ember úgy érezte, hogy a fejlődés csúcsán van, az eszmék kibontakozóban voltak és az ember bizalommal tekintett a jövőre. Jómódú polgár lennék. Nem vagyok naiv, tudom hogy a háttérben ekkor alapozódott meg az, ami a 20. században a nyakunkra szakadt és ezt a kort is kettősség jellemzi, de ha nem a 20. század jönne utána, akkor biztos ezt választanám.
Esetleg még az Anjou dinasztia ideji Magyarországon, természetesen főnemesként :D . Egy viszonylag gazdag ország voltunk akkoriban, hosszas háborúk nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!