Van aki nem szokott fogat mosni?
En minden reggel es este mosok fogat, meg is van hogy budi a szam. Volt paromat neha neha lattam fogat mosni (nem eltunk egyutt) es sosem volt budos a szaja..O azt mondta, hogy a fogorvos mondta neki, hogy nem kell...A mostani parom (egyutt elunk), sosem lattam fogat mosni, megkerdeztem es azt mondta, hogy nem szeret, mert nagyon erzekeny a foginye. Kicsit ez unhigeniasnak tunik, de nem ertem hogy miert nincs szajszaga..Reggel se. Amikor en mosok, es nekem is van..
Beszeltem par ismerosommel, es naluk is akad ilyen. Pedig ez egy cseppet sem hangzik higenikusnak, de olyan mintha szamukra egyaltalan nem letezne fogkefe. Nem ertem, ha en veletlenul nem mosnek, mar ereznem a lepedeket a nyelvemmel, ezek nem erzik???
Van itt olyan, akinek “azt mondta a fogorvos”? Mert szerintem ilyet senkinse mond hogy ne moss fogat. Miert nem budos a szajuk?
Vannak, akik nem mosnak, de ők is használnak fogselymet és valamivel ők is ledörzsölik a fogukról a lepedéket, tehát végülis ugyanaz, csak nem fogkrémmel...
A fogakon maradt lepedék nem csak egészségtelen, hanem baromi kellemetlen érzés is, még amikor nem létezett a modern fogmosás, azokban az időkben is ledörzsölték valamivel a lepedéket a fogról.
A szájszag meg függ attól is, hogy pl. miket eszel, vagy milyen a nyáltermelésed.
Hogy a fogmosás ellenére büdi a szád, az amiatt lehet, ha pl. nem használsz fogselymet és a fogaid között kis ételmaradékok maradnak, vagy pedig van egy lyukas/szuvas fogad. Vagy az is okozhatja, ha túl száraz a szád, ezt azzal tudod orvosolni, hogy pl. rágózol. Ne használj pl. szájvizet se, mert az is szárítja a szádat és csak büdösebb lesz.
Tesóm nem mos (lány) fogszabályzója is van, nem megyek hozzá közel mint 2 méter, de látom, hogy ha mosná könnyebb lenne pár dekával.
Én 10 éve minden nap mosok, meg szájvizet is használok, mégis büdös, nem tudom miért, szerintem a pocimmal lesz valami bibi.
22/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!