Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért szülnek az emberek...

Miért szülnek az emberek olyan körülmények közé, ahol csak szenvednek meg éheznek a gyerekek, megfosztva mindentől, ami egy normális életet tehetne elérhetővé?

Figyelt kérdés

Persze, mindenki kerülhet rossz helyzetbe, nem tudni, hogy ki hogyan adósodik el, ha a gyerek születésekor jól megy a szekér blabla... De nem mindenki csődöl csak úgy be véletlenül a semmiből, hogy havi többszázezres bevételtől esik el. A többség tudja jól, hogy korábban sem volt neki a csupasz valagán kívül semmi arra, hogy felneveljen egy gyereket, akkor miért olyan önző, hogy abba a nyomorba szüli, ahol normálisan taníttatni, etetni sem tudja?

Miért kell minimálbéres embereknek, akik ketten is alig jönnek ki, annyira veszettül akarni még egy plusz életet? Nem gondolnak bele, hogy milyen így felnőni?

Egyesek még egy kutya befogadásàt is jobban átgondolják, de ha gyerekről van szó, csak a "kell" meg a "milyen szép gesztus" meg a "majd megoldjuk valahogy" megy. Mikor valaki azt mondja, hogy nem való minden életbe gyerek akár csak a körülmények miatt, akkor meg mindenki felhorkan, hogy hogy képzeli, ha mindenki így gondolkodna, kihalnánk, meg a többi drasztikus hülyeség.

Nem provokálni szeretnék a kérdéssel, csak komolyan felhúz, hogy ott van három kölök valakinél, akire világ életében csak az egyik szülő keresett, nem tudnak rendesen élni, mert egy szobában vannak kamasz korukban is, nincs saját eszközük a tanuláshoz, csak nyűglődnek. Miért kell ilyet csinálni?

2020. ápr. 6. 16:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Mert tudatlanok és butàk. Nem kell túlmagyarázni. Egy értelmes, okos ember tudja mikor, hova és milyen körülmények közé szabad szülni.
2020. ápr. 6. 16:41
 12/17 A kérdező kommentje:

#10 nem arról van szó, hogy csak a gazdagok gyerekei viszik valamire.

Szakadjunk már le a sznob családokról karrierista meg újgazdag szülőkkel, akik elszórakozzák a gyereknevelést meg lepasszolgatják a gyereket, csak foglalkozni ne kelljen vele...Ez a másik véglet.

De ne legyünk már annyira naivak, hogy azt higgyük, hogy egy olyan iskolából, ahol a többség bukik, lusta, otthagyja, rendetlen, a tanárnak lesz türelme tartani egy olyan színvonalat, ami segít egy normális érettségi eredményt elérni vagy engedi a közeg figyelni és kitörni onnan a gyereket. És a szegényebb településeken ilyenek az iskolák általában. Nem sokan mennek onnan bárhova.

A másik a mostani helyzet, hogy tanuljon a gyerek, ha nincs saját könyve, éhes, a jelenlegi helyzetben nincs internetelérés, nincs számítógép?

Az oktatás a maga módján ingyenes, de sok család ott tart, hogy konkrétan a környezetet nem tudja biztosítani a tanuláshoz és/vagy a gyereknek az a dolga, hogy a testvéreit kordában tartsa meg dolgozzon tanulás helyett/mellett.

Én sem nőttem fel gazdag családban, de nem voltak annyira szegények a szüleim, hogy ne jusson idejük velem leülni tanulni, mert különben éhen halunk. Nem volt 3 másik testvérem, csak egy nővérem, akinek rendezett volt a jövője, mikor már én születtem. Nem volt kérdés, hogy ha kellett egy könyv vagy könyvtárbérlet vagy egy laptop, akkor azt meg tudjuk venni. De sok helyen ez sincs. Sok helyen a szegénység mellé otthon az egyéb terhek és konfliktusok is mennek, teljesen ellehetetlenítve a gyereket. És nem sok aluliskolázott közegben felnövő gyerek tud ebből kitörni, mert nem az ambiciózus, szorgalmas embereket látja maga körül.

2020. ápr. 6. 17:14
 13/17 anonim ***** válasza:
91%

Én szegénységben nőttem fel, amikor sokszor nem volt mit enni, a kukából kiszedett (több mérettel nagyobb) ruhákban jártunk egy övvel összefogva a derekunkon, lyukas holmikban. Évekig nem volt télikabátunk, mert az általános iskola csak egy utcányira feküdt a lakástól, fussunk és akkor nem fázunk. A vizet többször elzárták (nem szűkítették, ha megnyitottuk a csapot, akkor semmi se jött belőle), a villanyt még többször kikötötték, behajtók kaptak el hazafele, hogy a szüleim nem fizetik az uzsorát és ez egy figyelmeztetés...

Egyáltalán nem vett körbe szeretetteljes légkör (hagyjuk már ezt a baromságot, hogy szegény jómódú gyerekek soha nem kapnak szeretetet, bezzeg a szegények...!), rettegésben éltem a testvéreimmel, mert ha nyikordult a parketta (mindig, minden pontján) és meghallották a szülők, akkor jött a fakanál és az öv.

Fogalmam sincs miért csináltak 4 gyereket (velem együtt). Anyám szerette a kisbabákat kb 1 éves korig, utána agyonverte volna őket szíve szerint. Apámhoz meg vigyázzállásban kellett megjelenni, "mert ő volt katona, ő tudja mi a fegyelem!", a testvéreim nála jobban szenvedtek (engem ritkábban vert meg, mert lánynak születtem).

Primitívek, erre mit mondjak? Anyám se látott tovább annál, miszerint a cuki babucika 1 év után sétálni fog, hogy dögölne meg és utána kell mennie, felemelve magát a tv elől (már amikor volt áram, amikor nem, akkor meg nem szabadott hozzászólni sem). Apámnak meg minden mindegy volt, amíg a gyerekek vigyázzállásban vannak, van pia és cigi.

Ennek ellenére én és az egyik tesóm kitörtünk ebből, egyetemre jártunk/járunk, jó állásunk van. A két másik meg tisztára a szülők, csak hőzöngeni tudnak, hogy nekik minden jár a semmire, térdre előttük.

2020. ápr. 6. 17:32
 14/17 anonim ***** válasza:
81%

Nagyjából négy oka van.

1.Régi típusú családmodell továbbvitele.A nagyszüleink idejében még nem volt fejlett szociális ellátó rendszer+jóval nagyobb volt a korai halálozási arány.Igyekeztek minél több gyereket vállalni,egyrészt,hogy legyen aki gondoskodik róluk idős korukban,másfelől,hogy munkára foghassák őket,mivel a család gazdasági alapegységet jelentett.(Lásd az ún. "fejlődő" országokat,pl.Afrikában.)Sajnos,sokan tartják ezt a mintát követendőnek,mert "Én is így nőttem fel."

2.Társadalmi/családi nyomás.Engem is rendszeresen vegzálnak,hogy mikor lesz gyerekem(nem lesz,nem tudnék róla megfelelően gondoskodni),a szülők unokát akarnak,az egyház tiltja az abortuszt(gyereknevelési támogatást persze nem ad),"Ahol egynek van hely,ott van kettőnek is!" és hasonló okosságok.

3.Tragikus,de sokan ezzel akarják "megmenteni" a kapcsolatukat.Szül a nő egy "béke" gyereket,hogy magához kösse a férjét,vagy a férfi erőlteti a dolgot,hogy lenyugtassa az asszony ambícióit.

4.Nyomot akarnak hagyni a világban.(Ez talán a legszánalmasabb.)Ennek legegyszerűbb módja,ha csinálnak egy vagy több gyermeket,aki majd tovább viszi a nevüket.

2020. ápr. 6. 18:25
 15/17 anonim ***** válasza:
85%

"A gazdag gyerekek, akiknek látszólag megvan mindenük, jellemzően sokkal kevesebb valódi emberi érzelmet, törődést kapnak, mint a szegény gyerekek." - igen, pontosan ezzel áltatják magukat a szegények.

Ők is csak addig hiszik el, amíg meg nem ismernek közelebbről egy stabil anyagi és érzelmi háttérrel rendelkező illetőt. :)

2020. ápr. 6. 19:22
 16/17 anonim ***** válasza:
32%
Mert agyilag zoknik.
2020. ápr. 6. 19:22
 17/17 anonim ***** válasza:
78%

Osztom.

Teljesen igazad van,én sem értem.

Gondolom a gondolkodás,nem terveznem előre,nem számolnak utána.

Csak jaj de cuki kisbaba,de ari,aha csak azt fel is kellene nevelni tisztességben,a legjobb oktatásban részesítve.

Pont a csórók akik bevállalnak hamar gyereket vagy gyerekeket,pl diplomás munkahelyeken alig hallok valakinek gyereke van 20-n,vagy 30-s évei elején,sőt kitolják 40 felé.

Ezzel szemben pl egy árufeltöltő vagy alkalmi melósnak már ott fityeg 2 purgyék.

Kérdem én minek és miből?

Itt is volt egy kérdés van 3 gyereke a tagnak,persze szakma,nyelvtudás nuku,meg félretett pénz sincs.

Sír a szája,hogy koronavírus végett nincs meló segítsenek,sírni rinyálni azt tud,de amikor leírtuk neki,hogy nem kellett volna a semmire pulyát csinálni akkor meg neki állt feljebb.

Ahogy Kevin Trudeau mondja vállalj 100%-os felelősséget az életedért,na erre a csórók nem képesek sajnos.

2020. ápr. 7. 05:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!