Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tegyük fel, hogy csak a két...

Tegyük fel, hogy csak a két alábbi életpálya között választhatsz. Melyiket választanád?

Figyelt kérdés

1. Átlagos, többé-kevésbé becsületes, folyamatosan, kevés pénzért dolgozó ember, aki max 40-50 éves korára tudja úgy felépíteni az életét (ami nem sokkal később a hajtás miatt valószínűleg véget is ér), amit egyébként más országokban 25-35 évesen már lazán birtokol mindenki kényelmesebb életvitel mellett. Sosem tudnál feljebb lépni, csak egy szinten tudnál megragadni, és le kellene nyelned minden nehézséget.

2. Egy teperő, taposó, opportunista ember lennél, aki mindenen és mindenkin képes átgázolni, ha arról van szó, hogy ő feljebb jusson. Kivételt lehetne tenni, mondjuk a hozzád hasonlókkal. Az életed már huszonévesen egyenesbe jönne, jelen lenne a "pénz-csillogás" sztereotípia, és nyugodt, lelkiismeretfurdalás által zavart vagy nem zavart, "boldog" életed lenne. A boldog is relatív ezen esetben, ahogy az elsőnél is.

Eszembe jutott írás közben, hogy ez jóformán leírható Magyarországra is, úgyhogy jöhet ilyen válasz is, de ezt én is észrevettem.

Melyiket választanátok, ha csak ez a kettő lehetne? Indoklást is szívesen fogadok!

2020. ápr. 4. 21:04
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a gyors választ! Igen, nem fekete és fehér csak gondoltam adok egy kis filozofálnivalót kétpólusú alapon, csupán kíváncsi voltam.

Nagyon klassz válaszok jöttek, élvezet volt olvasni. Köszi mindenkinek!

2020. ápr. 4. 21:48
 12/14 anonim ***** válasza:
61%
Mivel lusta vagyok tanulni, így talán a második, mivel nemzetközi kamionsofőr szeretnék lenni aki állandóan teper, jól keres, akár át is gázolok az embereken, hogy elérjem úticélomat, huszonévesen már lesz egy egész jó tőkém és boldogan, lelkiismeret furdalás nélkül dőlök le aludni a kamionomba a Müncheni pihenőben. Minden pénz-csillogás és meg sem erőltettem magam. Ez az élet!
2020. ápr. 4. 21:50
 13/14 anonim ***** válasza:
1.
2020. ápr. 4. 21:56
 14/14 anonim ***** válasza:
2.
2020. szept. 22. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!