Hogyan vegyem rá magamat a tanulásra?
Alapból annyira* nem szeretek programozni
*Közel sem tanulunk annyi infót, meg progot, mint egy mérnökinfós, de a többi villanyoshoz képest jelentősen többet.
Annyi azért nyugtasson meg, hogy az "önfejlesztés" csak egy duma.
Van egy alapszemélyisége mindegyik embernek, amin nem sokat lehet változtatni.
A tanulást meg nem tudjuk beosztani helyetted, de hidd el, ebben a helyzetben legkevésbé az évközi jegyek számítanak majd.
Legyenek konkrét terveid és bontsd a feladatot apró részekre. Ismerem ezz az érzést, a szakdolgozatomnál jött rám a legjobban... Túl nagy és pontatlanul definiált feladat volt, nem tudtam, hogy álljak neki, csak kerülgettem, amíg bele nem fájdult a fejem és inkább ledőltem mindig aludni.
Döntsd el, hogy pl infóból is mit szeretnél. Ha például a progot, döntsd el, melyik terület, milyen nyelvvel akarsz jobban haladni, azon belül is bontsd az egészet részekre, ciklusok, osztályok, láncolt lista, stb. Vannak kompetitívebb oldalak, pl hackerrank vagy datacamp, az is motivál talán. Később, ha már jobban megvan a rutin, nekiállhatsz nagyobb saját projekteknek, amiket a referenciamunkáid közé felteszel githubra. Hajrá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!