Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan vegyem rá magamat a...

Hogyan vegyem rá magamat a tanulásra?

Figyelt kérdés
Érdekel az informatika de nagyon lusta vagyok tanulni. Egy ideig napi 5 órát is tanultam, most meg semennyit. Csak halasztgatom hogy majd tanulok, majd tanulok... Mindig találok valami előbbre valót, csak hogy ne kelljen tanulni. És sosincs belőle semmi. Pedig érdekel és ezzel akarok foglalkozni a jövőben. De a lustaság erősebb nálam.
2020. ápr. 2. 16:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%

Ismerős. Készülj fel, most ezért fogsz kapni pár bántó választ, meg néhány "szedd össze magad" & "csak akarni kell" jellegűt.

Én se találtam még megoldást. Egyszerűen már gyűlölöm magam, egy egyetemről kiestem, egy másikon képtelen vagyok államvizsgázni emiatt, most jönne újra a vizsga, de képtelen vagyok rávenni magam hogy tanuljak. Nem megy... És én se kaptam soha segítséget ezügyben, csak belém rúgtak vagy annyit mondtak hogy szedjem össze magam.

Most a munkával állok hasonlóképp hadilábon. Ötletem sincs, mi segíthetne.

2020. ápr. 2. 16:05
 2/14 anonim ***** válasza:
71%
Hát akkor nem informatikus leszel, hanem pl. takarító.
2020. ápr. 2. 16:07
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
Tanulni nem kötelező, saját magának tanul, aki tanul. A munkát pedig akkor fogod majd meg, amikor nem tudsz kaját venni, meg rezsit fizetni, és rád tör az éhség. Akkor futsz majd a segédmunka után. A nyomor a legerősebb ösztönző.
2020. ápr. 2. 16:09
 4/14 anonim ***** válasza:
95%
Ezer dolog okozhatja, például eddig nem kimondott félelmek, szorongás, lehet hogy csak elhiteted magaddal hogy érdekel (mert jól lehet vele keresni, meg "szexi" szakma), de valójában nem ebbe az irányba orientálódnál, stb.
2020. ápr. 2. 16:17
 5/14 anonim ***** válasza:
60%
Nekem sokat segített a tanulás halogatásában az, hogy tanulás előtt elkezdtem sorozatokat nézni, meg közbe is, utána is
2020. ápr. 2. 16:32
 6/14 anonim ***** válasza:
91%

Furcsa mód engem a mostani vészhelyzet jobban motivál a tanulásra, mert picit megijeszt, hogy oké hogy mérnöki szakon tanulok meg minden, de ez még semmit sem jelent önmagában.

Ha most elkéne mennem dolgozni akkor is valószínűleg hírtelen Tescoba tudnék menni dolgozni csak.

Hogy igazából semmit sem jelent milyen szakra járok míg elnem végzem. Így teljesen.

Itt meg mindig az jut eszembe, hogy sokkal rosszabb úgy nem elérni valamit ha meg volt rá a lehetőséged és hogy milyen gáz lenne a jövőben visszatenkinteni, hogy:

"Ja, lehettem volna ménrökinformatikus is és csinálhattam volna amit szeretek, de helyette negyed annyiért olyan munkát végzek amit utálok."

Erre főleg ráerősít a mostani vészhelyzet és hogy mennyire lecserélhetők az alacsonyabb végzettségű emberek.

2020. ápr. 2. 16:34
 7/14 anonim ***** válasza:

Ezt gondoltam végig én is. Csak én más megoldásra jutottam...

Az előző félévbe beleadtam apait-anyait, alapból is egy nehéz félév volt...

15 kg-ot híztam. Tizenötöt. Abból lejött 8-10, a maradékot azóta nem sikerült leadnom.

Amúgy is úgy voltam vele, hogy ezt a félévet egy kicsit lazábbra veszem, mert az előző félév megtépázta az egészségemet. Most méginkább: beadom a házikat, az internetes oktatásokon résztveszek, a zh-kat megírom online, készülgetek, de ennyi.

Inkább elkezdek a (szakmába vágó) hobbimmal foglalkozni. Esetemben játszadozni áramkörökkel (breadboardos cucc).

Ezzel szerintem többet érek, mint hogy megtanuljam, hogyan kell egy már húsz éve is elavult hardveren regisztereket birizgálni.

F

2020. ápr. 2. 18:29
 8/14 anonim ***** válasza:
65%

Ja, egyébként meg a válság akkor is szívás, ha remekül tanuló hallgató vagy... Ezt gondoltam végig.

Egy merész döntés, de valószínű belevágok a magántanárkodásba bizonyos tárgyakból (tudásom megvan hozzá), mert másképp nem lesz pénzem, melóról meg egyelőre álmodni sem merek.

F

2020. ápr. 2. 18:31
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Infon belul mit tanulsz? Programozas? Vagy robotika? Halozat? A lenyeg h talalj ki egy sajat projektet es azzal dolgozz, ha vmi nagyon nem megy az altalaban azert van mert nem szereted. Programozasba ne a nehezsegeket lasd meg hanem a kihivast persze ez gondolom minden masra is igaz, ja es ne jelolj ki tul nagy celt mert az megijeszt, fontosabb a konzisztencia napi 20 perc jobb minha heti ketszer 3 orat tanulsz.
2020. ápr. 2. 22:06
 10/14 anonim ***** válasza:

Villamosmérnök hallgató vagyok, de mivel a szakirányom olyan, sokat foglalkozunk informatikával, beágyazott rendszerekkel is. Alapból nem annyira szeretek programozni (magamtól nem is szoktam), nem is vagyok benne annyira jó, alapból a hardver érdekel.

Villanyon a többség így van vele. A "regiszterbirizgálást" csak példának írtam.

Az a lényeg, hogy nem hajtok nagyon, elsősorban az aláírásra, jobb évközi jegyre játszom. Egyébként végre van időm egy kicsit "magamat tanítani", annak utánanézni, ami érdekel.

2020. ápr. 2. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!