Hogyan vegyem rá magamat a tanulásra?
Ismerős. Készülj fel, most ezért fogsz kapni pár bántó választ, meg néhány "szedd össze magad" & "csak akarni kell" jellegűt.
Én se találtam még megoldást. Egyszerűen már gyűlölöm magam, egy egyetemről kiestem, egy másikon képtelen vagyok államvizsgázni emiatt, most jönne újra a vizsga, de képtelen vagyok rávenni magam hogy tanuljak. Nem megy... És én se kaptam soha segítséget ezügyben, csak belém rúgtak vagy annyit mondtak hogy szedjem össze magam.
Most a munkával állok hasonlóképp hadilábon. Ötletem sincs, mi segíthetne.
Furcsa mód engem a mostani vészhelyzet jobban motivál a tanulásra, mert picit megijeszt, hogy oké hogy mérnöki szakon tanulok meg minden, de ez még semmit sem jelent önmagában.
Ha most elkéne mennem dolgozni akkor is valószínűleg hírtelen Tescoba tudnék menni dolgozni csak.
Hogy igazából semmit sem jelent milyen szakra járok míg elnem végzem. Így teljesen.
Itt meg mindig az jut eszembe, hogy sokkal rosszabb úgy nem elérni valamit ha meg volt rá a lehetőséged és hogy milyen gáz lenne a jövőben visszatenkinteni, hogy:
"Ja, lehettem volna ménrökinformatikus is és csinálhattam volna amit szeretek, de helyette negyed annyiért olyan munkát végzek amit utálok."
Erre főleg ráerősít a mostani vészhelyzet és hogy mennyire lecserélhetők az alacsonyabb végzettségű emberek.
Ezt gondoltam végig én is. Csak én más megoldásra jutottam...
Az előző félévbe beleadtam apait-anyait, alapból is egy nehéz félév volt...
15 kg-ot híztam. Tizenötöt. Abból lejött 8-10, a maradékot azóta nem sikerült leadnom.
Amúgy is úgy voltam vele, hogy ezt a félévet egy kicsit lazábbra veszem, mert az előző félév megtépázta az egészségemet. Most méginkább: beadom a házikat, az internetes oktatásokon résztveszek, a zh-kat megírom online, készülgetek, de ennyi.
Inkább elkezdek a (szakmába vágó) hobbimmal foglalkozni. Esetemben játszadozni áramkörökkel (breadboardos cucc).
Ezzel szerintem többet érek, mint hogy megtanuljam, hogyan kell egy már húsz éve is elavult hardveren regisztereket birizgálni.
F
Ja, egyébként meg a válság akkor is szívás, ha remekül tanuló hallgató vagy... Ezt gondoltam végig.
Egy merész döntés, de valószínű belevágok a magántanárkodásba bizonyos tárgyakból (tudásom megvan hozzá), mert másképp nem lesz pénzem, melóról meg egyelőre álmodni sem merek.
F
Villamosmérnök hallgató vagyok, de mivel a szakirányom olyan, sokat foglalkozunk informatikával, beágyazott rendszerekkel is. Alapból nem annyira szeretek programozni (magamtól nem is szoktam), nem is vagyok benne annyira jó, alapból a hardver érdekel.
Villanyon a többség így van vele. A "regiszterbirizgálást" csak példának írtam.
Az a lényeg, hogy nem hajtok nagyon, elsősorban az aláírásra, jobb évközi jegyre játszom. Egyébként végre van időm egy kicsit "magamat tanítani", annak utánanézni, ami érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!