Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért égetik magukat azzal az...

Miért égetik magukat azzal az emberek, hogy like-jeleket írogatnak messengeren válasz helyett?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 2. 09:48
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
68%
Hiába próbálsz TE beszélgetni, ahhoz legalább 2 ember kell. Nem mindenkinek van ám kedve, ideje, igénye erre. De tökmindegy ki mit mond neked, te csak fújod a magadét, pedig normális válaszokat kaptál. 👍👍🏻👍🏼👍🏽👍🏾👍🏿
2020. ápr. 2. 16:48
 32/43 A kérdező kommentje:

"

" Meg kell mondani a másik szemébe egyenesen"

kölcsönadnád a szemed pár napra?

bele szeretnék mondani valamit"

Ezek a normális válaszok? Milyen a normálatlan?

Én nem kötök bele semmibe, és nem fújom a magamét, hanem ész érvekkel reagálok. Most lehet hogy ezek nem csengenek szépnek az Offcommerek füleinek, de attól még ész érvek.

Egyébként arra is válaszoltam fentebb amit írtál most, szóval ki ismételget itt? :P

2020. ápr. 2. 17:03
 33/43 anonim ***** válasza:
78%

Nagyon nyomod ezt az ész érvet is csak egy darabot se látok belőlük cica. Csak mondod a magadét és figyelmen kívül hagysz mindenkit. Ezért röhög rajtad mindenki.

Mik az ész érveid? "Rosszul esik ha hosszú szöveg helyett like-al reagálnak" Hát ez vagy öcsém, ha nem akarnak beszélgetni nem fognak. "Gerinctelen, hogy nem mondják meg hogy nem akarnak beszélgetni" De megmondják. Azzal hogy csak like-al válaszolnak. Nem csak szövegesen vagy verbálisan lehet kommunikálni a nemtetszésünket azt ugye tudod? Normális ember ilyenkor tudomásul veszi hogy nem megy a beszélgetés és tovább áll, te meg leállsz gyakorikérdéseken hisztizni.

2020. ápr. 2. 17:38
 34/43 A kérdező kommentje:

Most cica vagy öcsi? :D

Írtam ész érveket igen. Miért nenmm érted? Csak nem Offcommer vagy?

"De megmondják. Azzal hogy csak like-al válaszolnak. Nem csak szövegesen vagy verbálisan lehet kommunikálni a nemtetszésünket azt ugye tudod?"

Na most ez két dolog:

1. A megmondják az azt jelenti, hogy kimondják hogy nem akarnak kommunikálni, vagy h idegesítő és unalmas.

2. Még az sem jó hogy like-jellel mondják meg ezeket hisz a like (benne van a nevében is) az tetszéat jelent. Így ez meg kicsit ellentmondásos. :P

Normális ember meg nem a like-jelből (ami tetszést jelent) fogja megérteni hogy persona non grata, hanem ha ki mondják. Az meg hogy képtelenek egyesek kimondani az kinek a hibája is? :P

2020. ápr. 2. 17:56
 35/43 anonim ***** válasza:
👎👎👎👎👎👎
2020. ápr. 2. 18:04
 36/43 anonim ***** válasza:

Normális ember ha látja, hogy a másik mindenre csak egy like-al reagál akkor azt is látja, hogy a másiknak nincs kedve kommunikálni. Ezért nem kommunikál.

Ha meg kimondják az emberek nagy részénél jön a hisztivihar, hogy mi az hogy nincs kedved beszélgetni.

És nem, nem új vagyok, tegnap óta olvasom a kérdést és még mindig nem látok egy darab észérvet sem. Vagy mik az észérveid? "Írja meg!" Mer? Neked mindent le kell betűzni és ennyire nem tudod olvasni a beszélgetés hangulatát és menetét és nem veszed észre magad? Ezen kívül...nem igazán írtál mást, csak sokszor leírtad hogy észérv és bagatel. Arra a kérdésre se válaszoltál hogy pontosan milyen beszélgetés az, amelyikben a like-jelet úgy használják fel, hogy nem helyettesíthet rövid választ.

És tudom, a non-verbális kommunikáció nem megy, de a felfelé mutató hüvelykujj azt is jelenti, hogy "oké" tehát tudomásul veszi, amit mondtál.

2020. ápr. 2. 18:07
 37/43 anonim ***** válasza:

Szerintem a kérdező egy nyugdíjas bácsi, aki unalmában nem tud mit kezdeni magával :P

Egyébként az észérveket egybe kell ám írni 😀

Ui: 👍👍👍👍👍👍

2020. ápr. 2. 18:08
 38/43 A kérdező kommentje:

Tegnap óta olvasod? Az jó, mert ma reggel írtam ki a kérdést.

És nem azt kérdeztem hogy új vagy e, hanem hogy offcommer. Na nem baj. :P

Ész érveket pl. az elözö hozzászólásomban írtam.

A like-jel tetszést jelent, nem azt hogy hagyjál békén. És elég idegesítő folyton így beszélgetni. Különösen akkor, amikor ha a like-jelezgető akar valamit vagy lelki baja van, önti magából a regény hosszúságú mondandóját (lehetőleg mondatonként enterezve, had csipogjon egyfolytában a másik gépe vagy telefonja).

2020. ápr. 2. 18:18
 39/43 Sunshinedoll ***** válasza:
Gyorsabb, mint pötyögni.
2020. ápr. 2. 18:22
 40/43 A kérdező kommentje:
Nekem nem okoz gondot megmondani ha valakivel nem akarok társalogni, a "hisztivihart" meg tudni kell kezelni. Én pl. tudom.
2020. ápr. 2. 18:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!