Ha meghívnak vendégnek, mi az illendő: szóvá tenni az étel minőségét vagy hallgatni róla?
Nem azokra az esetekre gondolok, amikor te eleve azt az ételt nem szereted vagy allergia miatt nem is eheted.
Hanem azokra, amikor objektív alapon rontották el az ételt (elsózták, elborsozták, odaégették). T
Ti ezt közlitek a házigazdával? Ha igen, akkor a többi vendég előtt, vagy kint a konyhában, mikor ketten vagytok?
Mi a fontosabb: az őszinteség vagy a tapintat?
Amiket sorral nem obijektiv, ami nekem sós az neked pont jó, ami neked el van egetve nekem kellemesen megvan pirítva ha nem így lenne nem tenne a házigazda éled,
Szóval nem nem kell szólni, ez nem tapintat hanem szimplán nem kell tahonak lenni.
Nem tenném szóvá. Ha rákérdez, akkor elmondom, hogy máshogy szoktuk.
De ha közvetlen a viszony, akkor az nem sértő, hogy sós. De ezt is csak kérdésre mondanám. Pl. - Szerinted nem lett sós? - De, kicsit sós.
Nagyon tudom mire gondolsz. Én nekem is ha az otthon megszokottól eltér akkor már olyan "nem jó" a kaja pár kivétellel. Finnyás vagyok, ami nagyon nem jó tulajdonság.
De vendégségben nem jegyzem meg. Szándékosan keveset kérek, keveset szedek magamnak először, max kérek még egy keveset. Viszont azt illendőségből megeszem, nem kritizálom. Szerintem az bunkóság.
Ez nem az őszinteség, tapintat, vagy objektivitás téma.
Egyszerű udvariasság, vagy jólneveltség kérdése, hogy vendégségben nem fikázzuk a kaját sem nyilvánosan, sem négyszemközt.
Ráadásul, ahogy már előttem is írta valaki, az ízlés szubjektív dolog, ki vagy te, hogy a tiéd az etalon?
#8
Ott ez erről szól!
Azért kapják a fizetést, hogy pörögjön a show.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!