2020-ban nem nevezhető luxusnak ha valakinek takarítója és kertésze van Magyarországon?
Szerintem semmi luxus nincs benne.
Én is megengedhetném magamnak mindkettőt, de inkább másra fordítom a pénzemet.
Eléggé luxus. A dolog iróniája, hogy az akinek van pénze ilyen udvartartásra otthon, mint takarító, komornyik, kertész, szakács, inas stb. - az általában sosincs otthon, mert mindig a pénzt hajtja, hogy meglegyen a pénz erre.
"Minél nagyobb medencéje van valakinek, annál kevesebb ideje van fürdeni benne".
Az úgy nem ér, ha már olyan idős, hogy képtelen megcsinálni és ezért "rendel" valami ágrólszakadt munkanélküli nénit, hogy "nagysága, takarítson ki, adok érte egy ezrest meg egy ebédet".
Meg tudnák csinálni ha nagyon akarnák, és nem ágrólszakadt nénit hívnak, hanem - mint írtam - takarítónőt.
Ugyanazt, amit másnál.
"középosztálybeli (melléknév)
1. olyan emberekre jellemző, akik egy társadalomban a középosztályt képviselik. Manapság ezek a képzett munkások, üzletemberek, szakemberek stb.; kispolgári.
Egy középosztálybeli családnak ma már van autója és saját lakása vagy háza."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!