Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti mit gondoltok arról az...

Ti mit gondoltok arról az állításról, hogy a férfiak ezen tulajdonságai az anyjuk hibája?

Figyelt kérdés

Az apám egy agresszív állat. Ütötte verte anyámat is, meg a válás után az összes barátnőjét. Kamionos egyébként, tehát ez alapján nyilván ugye jó családapa semmiképp nem lehet. Egyébként egy igazi affektamajom. Neki mindig igaza kell, hogy legyen. Neki ellenmondani nem lehet, a szavát kétségbe vonni nem lehet.

Ha valami nem úgy történik, ahogy ő akarja, vagy ha valaki nem úgy él, ahogy ő azt jónak látja, nagyon nagyon agresszív lesz.

Én tudom, hogy nagyon sok ártatlan gyermek és nő szenved ilyen férjtől meg apától. Hála Istennek én azóta független ember vagyok, de sajnos soha nem fogom tudni magam túltenni a traumákon.

Szóval. A kérdés konkrétan arra irányul, hogy szerintetek ez az anyák felelőssége? Mert pár éve olvastam egy pszichológiai cikket, ahol a szakember állítása szerint ha egy férfi ilyen, az mindig az anyjára vezethető vissza.

Ti mit gondoltok erről?

És kérek mindenkit, hogy ne az én lelki állapotomról beszéljünk, hanem csak a kérdésről. Amit írtam magamról, csak egy lábjegyzet. Köszi :)

2020. márc. 26. 21:05
 1/5 anonim ***** válasza:
38%
Egy ember karaktere csak 10%-ban formalhato nevelessel, 90%-ban a génekbe van kódolva ki milyen egyéniség lesz.
2020. márc. 26. 21:09
 2/5 anonim ***** válasza:
67%

A családi viselkedésminta öröklődik. Tehát pl. egy ilyen környezetben felnövő lány hasonló partnert választ magának. Egy fiú pedig hasonlóan bánik a feleségével.

De az is lehet, hogy a fiú az anyjával azonosul, és ő fog bevonzani egy agresszív hárpiát.

Sőt, az is lehet, hogy az ilyen környezetben felnövő lány férfigyűlölő lesz, és egész életében csak kihasználja és átveri a férfiakat.

Szóval az élet sokkal bonyolultabb és árnyaltabb, hogysem egy ilyen sommás megállapítással el lehetne intézni, hogy az anyja miatt lett ilyen.

2020. márc. 26. 21:35
 3/5 A kérdező kommentje:

Akkor azt hiszem az élő példa vagyok arra, amit szintén szakemberek mondanak. Egy ilyen apa mellett felnövő fiú vagy egy ugyanolyan agresszív állat lesz, mint az apja, vagy a gyökeres ellentéte.

Szerencsére abszolút az apám ellentéte vagyok. Szerény, halkszavú, barátságos és szerethető.

Szóval van alapja annak, amit mondanak. Valóban ez a két véglet létezik. Én a szerencsésebb helyzetben vagyok.

2020. márc. 26. 21:59
 4/5 anonim ***** válasza:
78%
Elkélne valami hosszabb magyarázat is, mit gondol pontosan az a szakember, mert így, ennyiből hülyeség ez az állítás. A viselkedésmintát a gyerek átveheti mástól is, nem csak az anyától és nem csak az otthoni környezettől válhat agresszívvá, későbbi, felnőtt élete során külső tényezők, függőség, mentális betegségek, saját gátlásai, félelmei, környezet vagy helyzetváltozás is hozzájárulhat ahhoz, hogy valaki egy agresszív állat legyen.
2020. márc. 26. 22:38
 5/5 anonim ***** válasza:
66%

Az hogy csak az az apa alakítja ki a gyermeke személyiségét az szerintem teljes baromság.

Ezért mindkét szülő felelős, legfeljebb más más szegmenseit teszik hozzá a gyermekük személyiségéhez. Az én esetemben is beszélhetünk bántalmazó szülőkröl. egyes tulajdonságaimban hasonlítok a szüleimre más tulajdonságaimban pedig teljesen ellentétük vagyoi.

Ugyanakkor határozottan leszögezném, hogy szerintem egy felnőtt embernek nem lehet mentség az agresszív viselkedésére az, hogy a szülei is úgy viselkedtek.

2020. márc. 27. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!