Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy senki, lúzer, hogyan tud...

Egy senki, lúzer, hogyan tud örömet lelni az életében?

Figyelt kérdés

Rólam van szó. Sajnos buta vagyok mint a föld, nem sokat tudok tanulni. Szüleim, testvéreim diplomás, intelligens emberek, így őket utánzom beszédben, stb. De hozzájuk képest a világ hülyéje vagyok. Nővérem ügyvéd, bátyám bankár, anyám orvos, apám vállalkozó. Én most örülök ha nem fognak elzavarni az autógyári betanított munkából és felvesznek. Csak reménykedni tudok. Mivel látom mekkora űr tátong értelmi szintben és az ebből fakadó anyagi különbség miatt köztem és a családom között, nehezen fogadom el a helyzetemet. A családtagjaim ráadásul magukkal egyenértékűnek kezelnek. Olyan dolgokat is mondanak amit én fel se fogok, csak eljátszom hogy értem és helyeselek.

Tudom hogy egy senki vagyok és lúzer is. Legutóbb egy randin is megmondta nekem egy csaj. Azt hitte értelmesebb vagyok, mert ismeri a családomat, nem hitte hogy iq lightra sikerültem.

Milyen örömöt tudok így találni az életben? Ha folyton látom őket és eljátszák hogy közéjük való vagyok? Közben meg én a családi bulik után visszamegyek a szállóra, ők meg a szép kertes házba? Próbáltak már rajtam segíteni, de nem lennék jó se orvosnak, se ügyvéd, se semmi. Apám bele akart vinni a vállalkozásba de annyira buta voltam átlátni a dolgokat hogy 2 év után feladta.

2020. márc. 17. 16:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

11: na látod, megvan: szobafestés.

A fizikai munkától meg ne félj. Ha sokat csinálod megedződsz és megerősödsz.

2020. márc. 18. 12:23
 12/15 anonim ***** válasza:

Szia, én is egy hasonló lúzer vagyok.

Egyetemre járok, de semmit nem értek a saját, jövendőbeli szakmámhoz. Pedig lassan végzem.

A szociális életem meg egy nulla.

F

2020. márc. 24. 21:49
 13/15 anonim ***** válasza:
12: ha már mindjárt végzel, átmentél több vizsgán és féléven csak értesz valamennyire a szakmádhoz :) Szociális életen pedig sosem késő javítani.
2020. márc. 25. 09:57
 14/15 anonim ***** válasza:

Ugyan dehogy, csak nagyon alap dolgokat tudok.

A szociális élet... Enyhe autizmussal élek, és hát nagyon nehezen találom meg az emberekkel a közös hangot...

2020. márc. 25. 12:59
 15/15 anonim ***** válasza:

14: Az alapokra mindig lehet építeni. Egyetem után se lesz mindenki mester a szakmájában, a tapasztalat a munkával jön, nem a tanulással.

Sokféle ember van, lehet van olyan is, akivel könnyebben barátkoznál. Vagy olyan, aki látja rajtad, hogy próbálkozol szóval türelmesebb veled. Esetleg olyan, aki maga könnyebben talál közös hangot emberekkel, így veled is ("kiegyenlítve" a te nehézségeid) Ne tántorítson el téged semmi és ne hidd azt, hogy veled nem lehet barátkozni. Tudom könnyű nekem mondani, hogy legyél nyitott meg minden ilyen klisé szöveg, de az biztos, hogyha bezárkózol a kommunikációs nehézséged mögé és senkit nem engedsz be, a szociális életed ilyen marad.

(Bocsi, ha esetleg rosszul fogalmaztam, nem akarlak bántani)

2020. márc. 25. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!