Őszre várható egy nagy öngyilkossági hullám?
A tervet hozni kell!
Komolyra fordítva a szót: esélyes, hogy lesz egy ilyen negatív csúcs, de az őszi időzítést korainak vélem.
Az is ki fog hozni pszichológiai problémákat, ha összezárnak családokat, különböző nemzedékeket hosszabb időre. Akkor fog robbani, hogy "úristen, kikkel élek is én együtt". A legtöbb középiskolás tíz percet nem tud eltölteni a szüleivel, vagy beszélni velük három mondatot bármiről is. És most nézegethetik majd egymást a lakásban, ki tudja meddig... Tucatjával ismerek problémásabb fiatalokat, akik egy háromnapos hétvége után már be vannak csavarodva az "ősöktől". Vagy tegnapi eset: hapsi ordított a vonaton a városban nyakon csípett, plázázni bement kamasz kölkével: ha ki mer szökni holnap is a lakásból... akkor többet otthon nem alszik, mert ő nem fog megdögleni miatta. Olyan volt a légkör, hogy az a gyerek már világgá ment azóta, lefogadom.
Na ez csak egy dolog. Valóban, félő hogy a gazdasági hatásoknak több áldozata lesz, de akár annak is, ha a megtelt kórházak és lekötött orvosok miatt a "normál" betegségekre, fél éve kiírt műtétekre nem marad majd energia / kórházi hely / munkaerő... Mert ha itt 2-3 nullával több lesz az intenzíveken fekvő koronavírusos, akkor már csak a saját jósorsában bízhat a többi kórházra szoruló.
"Remélem, hogy az emberek ennél erősebbek, és nem csinál senki olyat, amivel még több fájdalmat okozna a megmaradt családtagoknak."
El kéne felejteni, hogy öngyilkosság=gyengeség. Olyan rokonom lett öngyilkos, aki egész életében tartotta magát, életigenlő volt, rengeteg tragédiát átélt. Valami lappanghatott a háttérben, de ezt nagyon jól elfojtotta. Egy hónap alatt lezajlott az összeomlás, az orvosok nem vették komolyan, hazaküldték. Végül úgy látszott stabilizálódik a mentális állapota. És ekkor tette meg azt amit. Később elég sok minden kiderült, az orvosok is hibáztak.
Hát én már most elkezdtem azt mondogatni, hogy ha még egy napot bezárva kell töltenem a rokonaimmal, biztosan öngyi leszek. 5-en lakunk együtt, felnôtt emberek vagyunk és párkapcsolati okokból kb 1 hónapja költöztem ide vissza, de egymás idegeire megyünk, én konkrétan a kiskertünkben meg a garázsban ülök egész nap, mert nem bírom már elviselni a rokonságot.
Szerintem nagyon sok csalàdi kapcsolat fog megromlani, de legalább arról meggyozodhettem, hogy ahogy vége ennek, egybol költözöm is innen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!