A járvány miatt miért pont lisztet, meg cukrot vesznek az emberek?
Még nem láttam olyan embert aki kenyeret sütött volna valaha. Én is csak a nagyszüleimnél láttam lisztet amikor még éltek.
Nem egyszerűbb rizst venni, vagy zabpelyhet, vagy bármit, amit meg is lehet enni önmagában? Mi van ha nem lesz áram? Vagy gáz. És a cukorral mit csinálnak?
"Még nem láttam olyan embert aki kenyeret sütött volna valaha."
Pedig rengetegen sütnek kenyeret, párom is azt csinál, boltit nem is eszünk. Akik nem akarnak bolti vackot enni, amiben liszt is van éppenhogy, akkor az csinál magának, és nem bonyolult dolog.
Liszt szükséges pl. rántott húsnál a papírhoz, főzelékek, levesek berántásához, vagy habarásához, süteményekhez.
Látom, nem vagy jártas a konyhában.
Sokan cukorral isszák a kávéjukat, teájukat, főzelékbe, süteményekbe is tesznek cukrot.
Sőt, a cukor évekig is eláll.
Liszt olcsó. Ha elfogy otthon a kenyér, lehet kalácsot, kenyérféléket kisütni.
Sokan cukorral édesítenek.
Pl egyik ismerősöm 2naponta vesz 1kgot. Mindenbe rak, meg a krumplistesztara, almára is.
Én nem szeretem a vajas rizst kolbásszal,de a vajas kenyeret igen. És meg is sütöm. Szóval liszt nem felesleges. Cukor...nos élesztőt felfuttatni cukor nélkül nem lehet,kell a cukor. Sütibe is,kávéba is,teába is,vadabb izű zöld főzelékekbe is pl. Liszt visszaköszön ismét a habarás és rántás fronton.
Ha van liszted,kruplid,zsírod akkor már van zsíros nudlid,krumplilevesed házi tésztával/csipetkével,van paprikáskrumplid nokedlivel és csomó más ízletes kajád (zabpehelyből elég véges az elkészíthető és főleg ízletes ételek száma)
Áram és gáz ellátás kicsit hihetetlen lenne számomra elvégre nem zombi apokalipszisre számítunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!