Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mégis mi baja van sokaknak...

Mégis mi baja van sokaknak azzal, hogy az emberek sokat használják az okostelefonjukat?

Figyelt kérdés
Ha lenne egy időgép, szívesen visszaküldeném azokat akik ellene vannak a sötét 2000-es évek elejére, amikor gyerek votam. Rögtön megtapasztalnák, hogy most sokkal könnyebb az élet, mint akkor volt, hála ezeknek a készülékeknek.

2020. márc. 11. 08:29
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
67%

Hogy másképp lehet értelmezni azt a mondatot, hogy "Ha a 2000-s évek elején voltál gyerek, akkor még most is az [gyerek] vagy", mint úgy, hogy gyereknek nevezel 30 év körüli embereket?

Én értem hogy sokkoló belegondolni, hogy 2000 már HÚSZ éve volt, ezen én is ledöbbenek néha, de ettől még nem lesz gyerek az, aki 20 éve gyerek volt.

2020. márc. 11. 13:14
 12/22 anonim ***** válasza:
32%

Ó én is a sötét 2000-es évek elején voltam gyerek, sőt még a 90-es években is gyerek voltam. Akkoriban még nem az emberek feje búbjának beszéltem, mert a képembe néztek ha találkoztunk, nem a kijelzőre. Nem úgy kezdődött minden beszélgetés, hogy "úúúú láttad a fééészbúúkon?", nem sértődtek meg, ha nem lájkolgattam a hülyeségeiket, sőt, el tudtak érni úgy is, hogy nem volt a telefonomra telepítve a facebook és a messenger - csodálkozom, hogy nem vetettek még máglyára, mert nem vagyok hajlandó feltenni :D

Sokat játszottunk és rohangáltunk akkoriban, a kosaras csapat kapitánya voltam. 2 éve kaptam egy hivatalos NBA lasztit egyenesen USA-ból, azóta se használtam, mert SENKI NEM HAJLANDÓ KIMENNI A NAPRA, MIK VAGYTOK TI, VÁMPÍROK???

Nem is értem, mi a problémám :)

2020. márc. 11. 14:29
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

2000 környékén simán bújt mindenki valami portable játékkonzolt, ugyanúgy voltak akiknek csak a fejük búbjához lehetett beszélni, s otthon is sokaknak volt konzol.

2020. márc. 11. 14:42
 14/22 anonim ***** válasza:
0%

"Mégis mi baja van sokaknak azzal, hogy az emberek sokat használják az okostelefonjukat?"

Például az, hogy jön velem szemben a járda kellős közepén, és hiába férne el egymás mellett három ember is, úgy ingázik, hogy se jobbról, se balról nem tudok elmenni mellette, mert annyira sem méltatja a közlekedésben részt vevő többi embert, hogy legalább előrefele (!) nézzen. Ha ugyanilyen tötyörgőst előzök meg hátulról, azt lenyelem, mert oké, hátul nincs szeme.

"Rögtön megtapasztalnák, hogy most sokkal könnyebb az élet, mint akkor volt, hála ezeknek a készülékeknek."

Nekem meg pont ez okoz bosszúságot, hogy amióta megjelentek, webfejlesztőként ezekre is optimalizálnom kell a honlapokat. :) Ízlések és pofonok, én nem szeretem, csak muszájból van.

Nincs bajom azzal, aki ésszel használja.

2020. márc. 11. 15:08
 15/22 anonim ***** válasza:
56%
Igen, 13-as, ezzel én is képben vagyok hogy léteztek ilyenek, csak hál'Istennek abszolút nem az én környezetemben. Nem is emlékszem rá, hogy valaha valaki bele lett volna bújva bármibe, még ha nyomkodtuk is a kis nokiánkat, azt is pár percre és nem egy baráti csevegés közben. Valahogy nem ugyanaz :)
2020. márc. 11. 15:09
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

"#10

Hogy másképp lehet értelmezni azt a mondatot, hogy "Ha a 2000-s évek elején voltál gyerek, akkor még most is az [gyerek] vagy", mint úgy, hogy gyereknek nevezel 30 év körüli embereket?

Én értem hogy sokkoló belegondolni, hogy 2000 már HÚSZ éve volt, ezen én is ledöbbenek néha, de ettől még nem lesz gyerek az, aki 20 éve gyerek volt."

Szerintem olvass vissza egy kicsit, mert nagyon félremagyarázol, mellesleg senkit sem érdekel, de te tudod

2020. márc. 11. 16:34
 17/22 anonim ***** válasza:
50%
Mert elveszik a figyelmüket sok dologról. Mert ezzel tartják magukat okosnak.
2020. márc. 11. 17:00
 18/22 anonim ***** válasza:
56%

Tehát nem tudsz magyarázatot adni, csak jól esik kötekedni. Köszi a választ! :)

2020. márc. 11. 17:03
 19/22 anonim ***** válasza:
56%

Na válasszuk szét a kettőt, mert van, akit az zavar, ha a BARÁTAI beszélgetés közben nem figyelnek, ez teljesen jogos sérelem.

De vannak olyanok, akiket az zavar, hogy IDEGENEK telefonoznak. Mert mit mosolyog, kinek ír, ha csaj, biztos pasizik, ahelyett, hogy velem szemezne, stb. Ez meg nevetséges.

2020. márc. 11. 17:05
 20/22 A kérdező kommentje:

A 2000-es évek elején általános iskolás voltam. Szóval vannak emlékeim arról a korszakról.

Még arra is emlékszem, amikor bejött a szines kijelzős telefon, és a tanárunk mutatta rajta a Tony Hawk's 4-et. Hiába is mondják, nem volt jó az a korszak annyira. Gagyi videóklippek, ha volt egy Nokia 3310-ed, már jó volt. Az internet a szegényebb rétegnek szinte elérhetetlen volt, egy nagydarab vas volt nálad (discnan, walkman), ha zenét akartal hallgatni. A videókazettán mikor visszafelé tekerted a filmet gyűrődött a szalag stb... Csak azért mondják sokan szépnek, mert abban nőttek fel.

Ma jobb világ van. Jobbak a lehetőségek.

2020. márc. 11. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!