Miert hasznaljak ki az emberek, hogy kedves vagyok?
sokan kihasználják az embereket akik hagyják
régen én is hasonló voltam, ma már megválogatom kinek segítek, nem érdekel, ha valakinek valami baja lesz, mert épp nem segítettem neki, nem az én dolgom és felelősségem!
nem érzem magam rosszul amiatt már, mert valakinek nem segítettem és emiatt nem sikerült neki valami...
mindenki a saját életéért felelős
persze az más kérdés, hogy valakinek segítesz és lehet rád számítani, de csak megadott határokon belül, ne hagyd, hogy kihasználjanak!
Nagyon hasonló helyzetben vagyok én is, mint te. 2 dolgot tudok mondani:
A, van egy könyv, ami sokat segít a másik megértésében, a címe: Thomas Erikson: Idiótákkal körülvéve;
B, Igenis kell, hogy kimond, hogy "NEM", de abban érződjön a határozottság! Neked is van dolgod, feladatot, ha nem érsz rá, és segítesz valakinek, akkor csak magadat szívatod. Várjon, vagy próbálja meg egyedül elvégezni az adott feladatot. Neked is élned kell, így légy egy cseppet önző.
+1: jó, pozitív hatással lenne rád (is), ha a környezetedben lenne egy olyan személy, aki erős egyéniség, mert lehetne tőle tanulni önbizalmat. Nálam ez részben bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!