Mit gondoltok azokról az emberekről, akik betegen mennek be iskolába/munkahelyre?
Ha valaki lázasan bemegy, az nem normális, de sok esetben már a tünetek enyhülésekor nem is fertőz az illető - honnan tudod te, hogy fertőz vagy sem? A másik, fosós-hányós vírus tünetek megszűnése után egy héttel simán fertőz, pedig lefogadom, ezt senki nem tartja be. A harmadik pedig: amikor összeérnek szinte a betegeskedős napok nem igazán lehet megtenni, hogy novembertől márciusig valaki betegszabin legyen. Ez ilyen időszak, kénytelen vagy elfogadni.
Egyébként érdekes módon kollégáim hetekig betegek, hol az egyik gyerekük, hol a másik, hol ők, hetekig! Nem gondolom, hogy kivitelezhető, hogy otthon maradjanak. Én valahogy nem kaptam el tőlük, bár én kényszeres mosom a kezem.
Sosem haragudtam, ha betegen bejöttek, én viszont nem megyek betegen nagymamámhoz vagy kisgyerekes rokonokhoz, terhes barátnőmhöz. De sajnos ilyen, ha közösségbe jár az ember.
Nemrégen volt hogy a csaj magas lázzal elaludt a munka közben és a főnök zavarta haza.
3 hete keményen köhög. Azóta se gyógyult ki.
Azóta is itt dolgozik csak pár napot volt otthon.
Azóta kb 8 ember betegedett le... gyakorlatilag durva kárt okozott a cétnek ezzel.
...
Azóta többen jöttek haza koronás területről. Néhánynak enyhe panaszai vannak, de a meetingekre bejönnek.
Mivel labort kihagyni a BME-n baromi nagy kicseszés, azért. Olyan tantárgyak is vannak, amiktől nem kicsit félek hiába van fent a diasor és van jegyzet is, nem pótolja, ahogy a tanár magyaráz, ilyenkor beülök oda, ahol nincsenek a közvetlen közelemben, de ez nyilván nem mindig megoldható. Az összes többi előadást kihagyom. Az viszont igaz, hogy ilyenkor coldrex, meg minden van bennem, hogy ne pusztuljak meg helyben, így nem folyik az orrom se annyira egy-két óráig, úgyhogy lehet fel se tűnik másoknak. Haveroknak meg mondom, hogy ma ne is beszélgessünk személyesen, jobban járnak ők is.
Vannak azok a körülmények, amikor muszáj bent lenni, de azokat tényleg nem értem, akik beülnek középre, haverok körülötte, fröcsögve beszél, közben meg mindjárt lefordul a székről. Innentől kezdve a drága jó haverjai is hamarosan elkezdenek fertőzni, valahogy tudtom nélkül elfog ez jutni hozzám. Ja meg az első sorban haldoklik, aztán a tanár is kidől, az a legjobb. Néhány ember meg életében nem próbálta a szája elé tenni a kezét vagy egy zsebkendőt, akármit, amikor tüsszent vagy köhög. Inkább ez a baj, nem pedig az hogy bemegy, hanem hogy nem tud viselkedni ilyenkor és inkább csendben, dumálás és köpködés nélkül nyugton figyelni.
Betegen nem járok be dolgozni és egyetemre. Ez alap.
Orvosi maszkot mindenkinek húznia kell nálunk a cégnél aki beteg. A köhögés ellen jól véd, illetve ha folyik a taknyod akkor leveheted a fújás alatt. Nem helyes, de ez van.
COVID betegeknek is kötelező az orvosi maszk.
najó akkor holnaptól spajzolás. Megyek is 6-ra a boltba leveszek vagy 100 ezret, sőt a neten is már rendelem a tartós élelmiszert.
kösz hogy szóltatok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!