Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy tudom az önbizalmamat...

Hogy tudom az önbizalmamat növelni?

Figyelt kérdés

Az egész önbizalomhiányom gyerekkoromban alakult ki, mert kiskoromban kövér voltam és nem voltak barátaim sem, ezért nagyon visszafogott voltam. Ezt elősegítette az is hogy nem származom gazdag családból, és ezért sok mindent nem engedhettünk meg magunknak.

Így a kiközösítettségből és kiutálásokból kialakult bennem egy önbizalomhiány.

Most, gimnazistaként tapasztalom meg ennek a következményét, amikor helyt kellene állnom egy beszélgetésen vagy szereplésen, de elkezd remegni a hangom és nem tudok mit tenni.

És a lányokkal is ez van. Odaménnék, de nincs hozzá önbizalom.

Mit tegyek? Köszönöm előre is mindenki segítségét!

2020. márc. 2. 21:08
 1/2 anonim ***** válasza:

Lehet klisesen hangzik, de kezdj el edzeni. Ha gyerekkorodban kövér voltál akkor ez tényleg egy hatalmas plusz lesz számodra. Főleg ha majd látod a fejlődést is.

Kommunikációt pedig csak úgy lehet gyakorolni ha probalkozol. Először beszélgess neten idegen emberekkel, vagy próbálj szobaelegyedni az utcán,boltban, bárhol... az mindegy hogy kivel, csak próbálj beszélgetni, vezetni a beszélgetést. Idővel kialakul. Egyik napról a másikra ez nem fog változni.

2020. márc. 2. 21:22
 2/2 anonim ***** válasza:
Utcán megszólíthatsz embereket például útbaigazítást kérve vagy bármi. Érdemes gyakorolni a kommunikációt.
2020. márc. 3. 06:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!