Hogyan érdemes nőként férfival vitatkozni, hogy az eredményes legyen?
Az nem válasz, hogy a jó vita nemtől független, mert sokszor a benyomas számít. Ami jól áll egy férfinak, az nem biztos hogy hatásos egy nőtől, sajnos.
Egy barátnőm összekapott a férje haverjával, miután az többedjére tett bántó megjegyzést. Kicsit idegesen beszélt de normális dolgokat mondott, mègis az ő vékony hangjával amolyan "pattogó gumilabda" hatása volt. A srácról lepergett minden. Legközelebb is paraszt modon fog viselkedni vele ez borítékolható. Főleg mert látra, hogy sikerült jól fel húznia a lányt és még a férj sem avatkozott bele.
De hogyan kellett volna beszélnie a lánynak, hogy hatása is legyen?
Nehéz úgy tanácsot adni, hogy teljesen más karakter vagyok és emiatt általában akaratomtól függetlenül komolyanvesznek (egy bársonyos mélyebb hangú, magas nőt kell elképzelni).
Szerintem a leghatásosabb az lett volna, ha nem alázza meg magát azzal, hogy felcsattan és elkezd hisztizni. A pattogó emberek, ha nem különösen erős a fizikumuk (néha akkor is) komikusak. És komolytalanok. És mivel valószínűleg a srác célja az volt, hogy reakciót csikarjon ki, ezt pedig megkapta, eléggé menthetetlen a helyzet. Intelligensen kellett volna visszaszólni valami keményet vagy megkérni, hogy legyen szíves felnőttként viselkedni, mert a nő számára egy senki és nem engedheti ezt a stílust meg magának. Voltam hasonló helyzetben, csak annyit mondtam mindenki előtt, hogy tudtommal nem vagyok a haverod, sem a kutyád. Onnantól tudta, hol a helye.
Mondjuk azt a partnert/férjet sem értem, aki egy ilyen helyzetben csak áll, mint fsz a lakodalomban. Ha ő nem áll mellé, akkor eléggé "eldőlt" a vita...
Vitatkozni sehogy, vitázni pedig logikus, megindokolt érvekkel, mint mindenki mással.
Van, akivel nem lehet, azzal nem szabad foglalkozni. A barátnőd szép kis férjet választott magának..
Én férfi vagyok,de pontosan ismerem a bunkó embereket.
Nem vagyok kákabelű,jártam boxra is,szóval nem vagyok besz4ri,ha arról van szó,de sajnos az ilyenekkel én sem tudok mit kezdeni.Fölösleges bármilyen logikus érvelés,mert az ilyennek egy célja van,hogy bántsa a másikat.Verekedni pusztán azért nem fogok,mert a másik egy idióta.Ha megütne,az megint más lenne...Egyszer agresszívan próbáltam megfélemlíteni egy nálam nagyobb férfit,amikor már semmi sem működött(mondjuk még ekkor sem ütöttem meg)két hétig normális volt velem,aztán ugyanúgy kezdte elölről.
Talán ha nő lennék,egy dolgot próbálnék ki:Őszintén beszélnék az érzéseimről,hogy ez nekem mennyire nem esik jól.De ha ezt sem tartja tiszteletben,akkor meg kell vele szakítani a kapcsolatot!
Egyébként min kaptak össze,miket szólogatott be neki?
Én azért nem szoktam a nőket komolyan venni vitatkozás közben mert általában nem érvelnek konkrétan, csak ilyen "hangulat" szinten nem értenek egyet, én mondok x dolgot, és meg se próbálja y dologgal megcáfolni, csak egyre idegesebben, hisztisebben mondja hogy dehát nem.
Férfiaknál meg az szokott a probléma lenni hogy egyből elkezdenek velem személyeskedni, hogy én hülye vagyok és ezért nincs igazam.
Nőknél egy dolog van amikor automatikusan soha többé nem veszem komolyan: elkezd kiabálni, hepciáskodni, hadonászni. Egy nő ne játssza el a keményet nekem mikor 50kg. Én sem keménykedek neki, akkor ő se ugorjon nekem csak azért mert tudja hogy úgyse kiabálok vissza meg úgyse ütök vissza.
Engem ez zavar a legjobban. Nagyon sok nő agresszív csirkévé válik ha vitáról van szó. Olyan dolgokat megengednek maguknak amit egy férfi nem merne mert attól tartana hogy valaki kiüti, de a nő valami hatalmas biztonságérzettel pattog a 200 kilós ember arcába is... na ezeket nem veszem komolyan.
Mindkét nemből van aki nem tud vitázni, más-más sajátosságok vannak.
"Egyébként min kaptak össze,miket szólogatott be neki?"
Szexuális témájú kérdéseket tett fel random, sokszor teljesen más téma közepébe szúrva. Tipikusan olyanokat, amikhez semmi köze, pl. hogy csupasz e középen a lány, vagy hogy a férjének elég nagy e, meg ki van felül. (A férj már részeg volt amúgy)
Célozgatott arra többször, hogy mi nők butábbak vagyunk. (Parkolás, térkép olvasás, szokásos sztereotípiák.)
Késő éjjel a barátnőm szerette volna hogy mind hazamenjünk. A férje nem volt olyan állapotban, hogy elküldje a társaságot, ezért ő akarta megtenni. Ez a figura nem vette komolyan és itt pattant el a húr, jött a "gumilabda" monológ. Ezután távozott mindenki de a srác még kiröhögte. Vegülis ez fél eredmény, de akkor is, legközelebb ugyanúgy bunkó lesz. Bunkó volt velem is, de egyrészt nem kifejezetten felém irányult, másrészt nem en voltam a házigazda. Vegül pedig ötletem sincs én mit mondtam volna.
Legközelebb nem kell meghívni. Probléma megoldva.
Én is kicsit hímsoviniszta vagyok férfiként, de mekkora bunkónak kell már ahhoz lenni, hogy az ember elkezdje oltogatni a házigazdát? Már az is bunkóság ha valaki nem érzi, hogy mikor kell hazamenni. Mondjuk itt a csaj is ciki szituációba került, mert kidobni sem éppen illik a vendéget.
Hát de ez nem férfi-nő kérdés... eddig ezeket a részleteket elhallgattad...
ebben az esetben ez részeg tahó - házigazda kérdés... aki ilyen ordenáré részeg az senkit nem fog komolyan venni... kicsit szerintem értelmetlen ebbe a női irányba elvinni a dolgot... aki ilyen állapotban van az nem ért a szóból..
Igazábol igy az alap kérdés is értelmetlen...
hogy kell nőként férfivel vitatkozni... itt házigazdaként vitatkozott egy részeg disznóval... semmi köze egy női férfi vitához...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!